avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prima casa cu acte notariale facut la consulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prima casa cu acte notariale facut la consulat

Buna ziua,

Sunt angajat la o firma romaneasca, dar lucrez in delegatie in strainatate. As vrea sa accesez si eu programul Prima Casa 4 si as vrea sa pun cateva intrebari.

Am fost la Consulatul Romaniei de aici si am facut o procura notariala(vreau ca altcineva sa se ocupe de formalitatile pentru inscrierea in program) si o declaratie pe propria raspundere ca nu mai am alta casa... Ambele au fost respinse de banca, nefiind considerate bune.

Intrebarile mele ar fi:
1. E posibil ca cineva sa-mi respinga procura pe motiv ca nu e facuta la notar?
2. Declaratia pe care am dat-o la consul desi spune cu exact aceleasi cuvinte ca in lege ca nu detin locuinta nici eu nici sotia, are un alt format(partea cu subsemnatul...). Ce pot sa fac in privinta asta? Consulul a zis ca el nu accepta declaratii decat in formatul lui iar banca a zis ca nu accepta declaratii decat in formatul "stabilit de legea Prima Casa". Conteaza atat de mult formatul?

Multumesc,
Ioan


Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
IoanL, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 19:51, 19 August 2011
Anumite banci cer formatul lor. Procura insa este valabila, daca dvs imputerniciti pe cineva sa cumpere in numele dvs. Pt declaratie insa ori incercati sa convingeti consulul sa accepte formatul cerut de banca ori puteti da la n notar din Tara in care va aflati declaratia exact cum o cere banca n limb a respectiva care apoi sa o trimiteti in Tara pt a fi tradusa legalizata. Insa in prealabil intrebati la banca daca accepta aceasta modalitate care esre perfect legala de altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare procura notariala him19 him19 Buna ziua, datorita acestei epidemii de covid am fost \"blocat\" intr-o tara straina iar in Romania am un cont bancar pe care nu pot sa-l folosesc decat daca ... (vezi toată discuția)
Succesiune ambrozia ambrozia Unul dintre cei trei frati mostenitori este plecat in America si vrea sa renunte la mostenire in favoarea celorlalti doi, ce acte trebuie sa trimita pentru ... (vezi toată discuția)