avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... imposibilitate notificare restantier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

imposibilitate notificare restantier

Avem un restantier care nu se mai afla la domiciliu de cateva luni si care are datorii la intretinere; apartamentul i-a fost scos la vanzare de catre o banca in urma unei sentinte executorii; asociatia a instituit privilegiu imobiliar pt.sumele restante si-l va actiona in instanta pt.recuperarea datoriilor.
Stiu ca in instanta este necesara dovada notificarii asociatiei catre restantier pt.plata sumelor restante. Cum respectivul nu este prezent la domiciliu (apartamentul este gol), o putem trimite prin posta cu aviz de receptie, factorul postal nu va avea cui s-o predea, ii va lasa notificare sa se prezinte la oficiul postal s-o ridice, iar daca nu se prezinta in 10 zile, va veni inapoi cu mentiunea ca destinatarul nu s-a prezentat s-o ridice.
Este de ajuns acest demers sau ar mai trebui sa facem si altceva?
Cel mai recent răspuns: ogra , utilizator 20:20, 17 August 2011
Notificarea restantierului nu este obligatoriu. Lista de plata afisata cu restanta proprietarului se considera o notificare.Daca nu sunteti in tema cu prevederile codului de procedura civila , asociatia sa angajeze un avocat.:hugall:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie si chemare in judecata enndre enndre Buna seara, locuiesc intr-un apartament cu contract de comodat (proprietarii nu locuiesc in tara). Pentru ca intretinerea in ultimii ani a devenit din ce in ce ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune handsu handsu In cazul in care un proprietar are datorii la contributia la cheltuielile comune ale cladirii , asociatia poate infiinta privilegiu imobiliar asupra ... (vezi toată discuția)
Formulare pretentii asociatii de proprietari crina_cta crina_cta Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in cadrul asociatiei de proprietari unul dintre proprietari a ramas restantier la plata cotelor de intetinere. apartamentul ... (vezi toată discuția)