avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie

Cum aflu daca o datorie la banca s-a prescris? Am inteles ca e vorba de 3 ani de la ultima plata, dar nu stiu cand a fost ultima plata, pentru ca ea a fost facuta la firma de recuperara, nu la banca.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:12, 17 August 2011
Daca nu stiti cand ati efectuat ultima plata la banca si ultima catre firma de recuperari, nu puteti afla, incercati dvs sa gasiti chitante, dovezi de plata. Niciun creditor nu va spune " stati linistita , datoria e prescrisa, platiti doar daca vreti ".
Nu am nicio dovada a ultimei plati pentr ca au trecut cca 3 ani si s-au pierdut. Ei nu pot sa imi comunice cand s-a facut ultima plata? Stiu ca se prescrie dupa 3 ani.
V-au somat de curand sau de ce va faceti griji?
Cereti sa vi se cumunice ce datorie aveti, de cand, la cine. Spuneti ca nu aveti vreo datorie, ca stiti ca ati platit si poate obtineti ceva informatii , sa va dati seama cand ati facut ultima plata.
Aveti in vedere ca in 3 ani se prescrie dreptul, numai daca respectivul creditor sta pasiv, neincercand sa recupereze datoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se prescrie neplata datoriei dupa 3 ani? tatiananae81 tatiananae81 Buna ziua, Acum mai bine de 10 ani am facut pe numele meu un abonament pentru cineva(stiu, mare greseala), care binenteles ca nu l-a mai platit... Ultima ... (vezi toată discuția)
Desfasurare executare silita sarim sarim cum se procedeaza in cazul executarii silite? tot primesc acasa instintari de la o firma de recuperari creante bancare ca cere executarea mea silita. ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie nelutza nelutza Am 2 credite de nevoi personale luate in 2007 .Unul in valoare de 4500de ron si altul de 7000 de ron .Pana in 2010 am platit la unul dintre el ramanand doar ... (vezi toată discuția)