avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca la negru ......bizar.....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca la negru ......bizar.....

la unul din santiere , in urma unui control de la ITM , 2 persoane cu care noi nu avem nici o treaba , nici macar nu ii cunoastem , au dat declaratie si au spus ca lucreaza fara contract la firma noastra ,

banuim ca numele firmei l-au luat de pe achipamentul de protectie al achipei noastre , sau de pe un utilaj - macara pe care este inscriptionat numele si datele firmei .

Cei de la ITM ne-au controlat si urmeaza sa mergem sa luam procesul vb. din urma controlului .

Oare cei de facut ???????

Suntem cu toti angajatii absolut in regula , nu e normal sa platim nici macar amenda pt. asa ceva , darmite alte complicatii fiind vb. de munca la negru .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 17 August 2011
Daca nu erau angajati si cunosteau doar numele firmei banuiesc ca nu stiu nici numele colegilor de munca.Trebuie sa si probeze ca erau angajati asa zis la negru.
Contestati procesul verbal,iar pe cei 2 "angajati" ii puteti actiona in judecata.
Poate concurenta v-a facut asta.
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
1. Contestati procesul-verbal in instanta ... dovediti cu martori ca acele persoane nu erau angajatele dvs ...

2. Daca reusiti sa vedeti datele lor de identificare , puteti depune plangere penala pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovadă primire proces verbal nulă? Cristi2017 Cristi2017 Buna ziua! Va rog sa-mi răspundeți la următoarele întrebări aferente următoarei situații: O persoană juridică a avut un control de la ITM. În ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv itm roxanabra1 roxanabra1 buna ziua in data de 3 -10 s-au prezentat la sediul firmei 2 inspectori itm impreuna cu politistul de sectie . au fost gasiti 2 angajati din cei 4 carora li ... (vezi toată discuția)
Fals in acte ? boboS123 boboS123 Un prieten care lucreaza fara carte de munca in constructii a fost prins de Inspectoratul Teritorial de Munca si pus sa completeze o foaie de aia care declara ... (vezi toată discuția)