avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensatoriu

stie cineva daca se mai acorda un salariu compensatoriu in cazul in care se desfiinteaza locul de munca? daca da, in baza carui act?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:28, 17 August 2011
Hei, buna intrebare!
Si eu as avea nevoie de aceasta informatie!
De aceea rog pe cei care sunt de specialitate, sa urmareasca acest mesaj si sa ne dea si noua o lamurire!
Multumim!
Art. 67 C.mun.: Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

In acest sens, se acorda salariile compensatorii pentru salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor numai daca aceste sunt prevazute in c.c.m. aplicabil angajatorului (fie la nivel de unitate , fie la nivel de ramura de activitate) sau in R.I. al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii alexandra24 alexandra24 buna ziua,as vrea sa stiu daca mai beneficiez de salarii compensatorii ca urmare a concedierii individuale?stiu ca CCMN 2010 prevede acest lucru dar stiu ca nu ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva Flavia 2017 Flavia 2017 Buna ziua! Recent s.a schimbat conducerea si incearca sa ne concedieze pentru a face loc noilor lor angajati. Cum putem proceda? Ii putem forta la plata unor ... (vezi toată discuția)
Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)