avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva

Buna ziua! Recent s.a schimbat conducerea si incearca sa ne concedieze pentru a face loc noilor lor angajati. Cum putem proceda? Ii putem forta la plata unor salarii compensatorii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:04, 8 Februarie 2018
Nu-l puteti obliga la asa ceva.

Art. 67 C.mun. dispune ca, salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Nu este obligatorie acordarea acestora, decat daca este prevazuta in R.I. , in c.i.m. sau in c.c.m. aplicabil angajatorului,
Legea prevede ca pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la salarii compensatorii ana56 ana56 45 ani, femeie, sunt angajata ca functionar economic. am 18 ani vechime in munca.la o posibila desfintare a postului, intru in somaj. am dreptul la salarii ... (vezi toată discuția)
Concedierea art 65 aliniatul 1 desființarea locului de muncă AdevarulALways AdevarulALways Buna ziua, Am lucrat mai bine de 7 ani intr-o firma in Arad. Acum pe fundalul crizei CoVID19, angajatorul mi-a comunicat in scris ca ma concediaza pe baza ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu Irmuresan Irmuresan stie cineva daca se mai acorda un salariu compensatoriu in cazul in care se desfiinteaza locul de munca? daca da, in baza carui act? (vezi toată discuția)