avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul concediu de maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul concediu de maternitate

Incepand cu 1 octombrie o sa intru in concediu prenatal. Stiu ca acest concediu se calculeaza 85% din salariu brut, se retine doar cas, conform codului fiscal nu se impoziteaza. Se face media salariilor brute pe ultimele 6 luni? Eu am avut in ultimele 6 luni , 2 luni brutul de 1204 lei ,iar 4 luni 1700 lei.

Poate cineva sa imi spuna cu aproximatie cam cat ar trebui sa iau lunar in perioada concediului
Cel mai recent răspuns: Dana Oancea , Consilier juridic 14:50, 17 August 2011
Adunati aceste sume, impartiti la nr de zzile lucratoare din cele 6 luni si va da o suma pe zi. Inmultiti aceasta suma cu nr. de zile lucratoare din luna in care beneficiati de pre si postnatal si va da suma din acea luna. La aceasta suma calculati cat inseamna procent de 85% si scadeti contributia la sanatate (70 lei parca dar nu sunt sigura).
Oricum suma pe care o veti lua va fi mai mare decat salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maternitate ciapa liliana ciapa liliana cum se calculeaza mai exact prenatal si postnatal in maternitate deoarece sefii mei imi dau un salar mult mai mic decat iau acum. Adica pe cartea de munca am ... (vezi toată discuția)
Prenatal Eve Genoveva Eve Genoveva Buna dimineata, va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns. De la 1 aprilie sunt in prenatal. Stiu ca se calculeaza 85% din brut si ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal cristina_costi cristina_costi Buna Ziua. Asi dori daca se poate sa ma ajutati si pe mine cum se calculeaza concediul prenatal.Am intrat in concediu prenatal in luna octombrie 2012 din data ... (vezi toată discuția)