avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prenatal

Buna dimineata, va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns. De la 1 aprilie sunt in prenatal. Stiu ca se calculeaza 85% din brut si ca ar fi neimpozabil. Brutul la mine este 2086 de ron. Dupa socoteala mea ar fi trebuit sa iau 1700, dar cei de la servici mi-au dat mai putin cu 300 si ceva de ron. Va rog, ajutati-ma ca sa le pot cere dreptul meu in cazul in care am eu dreptate, nu este vb de 10 ron, ci de o suma destul de mare. Astept un raspuns. Va multumesc din suflet. O zi buna.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 13:53, 17 Mai 2010
Baza de calcul a prenatalului : ultimile 6 luni , salariul brut realizat din fiecare luna (indiferent -zile lucrate sau concediu medical), se aduna si obtineti o baza pe care o impartiti la nr de zile lucratoare pentru ultimele 6 luni, dupa aceea aplicati procentul de 85%.
Aceasta suma nu este impozabila si ar trebui sa primiti mai multi bani decat in mod obisnuit.
La 85% din media veniturilor brute din ultimele 6 luni se scade contributia la CAS(pensie) 10.5% raportata la salariul minim pe economie (600*10.5%= 63 lei). Nu se plateste impozit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata in concediul de matenitate Dumitrascu Raluca Dumitrascu Raluca As dori sa stiu, in conditiile in care intru in concediu de maternitate pe data de 01 -06-2010, daca calculul facut pentru plata lunara a CM - este apropiat ... (vezi toată discuția)
Prenatal - cat mai repede ioana dimassi ioana dimassi Buna ziua, Am urmatoarea intrebare cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu prenatal si daca ma afecteaza cumva daca vreau sa intru cat mai ... (vezi toată discuția)
Calcul salar in timpul concediului prenatal sammaria sammaria Buna seara,as dori sa stiu cum se calculeaza salarul in timpul concediului prenatal daca ue salarul de baza il am de 1000 de ron cat ar trebui sa primesc,si ce ... (vezi toată discuția)