avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Subcontractor si sustinator tehnic in cadrul aceleiasi ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Subcontractor si sustinator tehnic in cadrul aceleiasi licitatii?

Am voie sa am atat calitatea de subcontractor, cat si pe cea de sustinator tehnic in cadrul aceleiasi licitatii?
Va rog sa ma ajutati si cu un temei legal.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 19:05, 23 Septembrie 2011
Se poate, daca subcontractorul este al unui ofertant iar sustinatorul al altui ofertant. Sustinatorul nu are calitate de ofertant, deci nu poate fi interpretat ca participant cu 2 oferte.. Deci nu se poate prezuma incalcarea art.46, alin.1, lit.b din OUG 34.

Exista puncte de vedere ANRMAP in acest sens, dar nu pe site-ul lor.

Prevedere legala explicita nu exista. OUG 34 nu poate prevedea zecile de situatii potential existente, este doar o lege, nu un manual.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
vlad nicolae, moderator
vlad nicolae a scris:

Se poate, daca subcontractorul este al unui ofertant iar sustinatorul al altui ofertant. Sustinatorul nu are calitate de ofertant, deci nu poate fi interpretat ca participant cu 2 oferte.. Deci nu se poate prezuma incalcarea art.46, alin.1, lit.b din OUG 34.

Exista puncte de vedere ANRMAP in acest sens, dar nu pe site-ul lor.

Prevedere legala explicita nu exista. OUG 34 nu poate prevedea zecile de situatii potential existente, este doar o lege, nu un manual.

Ma intereseaza daca in cadrul aceleasi proceduri de achizitie publica o firma poate participa ca subcontractant declarat in mai multe oferte.

Multumesc mult pentru raspuns,

1. Cf.art.46, alin.1, lit.b din OUG 34, se pune problema numai de excluderea ofertantului din procedura respectiva, nu si a subcontractantului.Subcontractantul nu are calitate de ofertant.
2. Cf.art.96 din HG925, ofertantul poate inlocui subcontractantul pe parcursul derularii contractului.
3, Nu am gasit prevedere care sa interzica participarea ca subcontractant al mai multor ofertanti.
4. Consider ca o firma poate participa ca subcontractant pentru mai multi ofertanti.

Cautati si la punctele de vedere ANRMAP de pe site-ul lor sau cereti direct la ei un punct de vedere.
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subcontractare lucrari ulterior semnarii contractului mara78 mara78 Buna ziua, Am castigat o licitatie pentru niste lucrari. Oferta am depus-o singuri si asa am castigat. Ulterior, am constatat ca nu putem face lucrarile ... (vezi toată discuția)
Subcontractare pe achizitii publice brebone brebone Am si eu o intrebare, pentru cine este familiar cu legea achizitiilor publice. Am inteles ca in legea achizitiilor publice se prevede ca nu se poate ... (vezi toată discuția)
Modalitate participare procedura atribuire - subcontractor si tert sustinator ACAI ACAI In cadrul unei proceduri de atribuire a unui contract de lucrari are dreptul un operator economic X care are calitatea de subcontractor nominalizat si ... (vezi toată discuția)