avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

as dori si eu un raspuns avizat in urmatoarea problema: mama mea , nascuta pe data de 06.03.1953, a fost instiintata ca este pe lista pentru pensionare anticipata, de catre angajator, institutie publica. Ar fi iesit de drept in luna iunie 2012. intrebarea mea este la ce perioada dupa depunerea dosarului la pensie va primi pensia?
Cel mai recent răspuns: cameliapstl , utilizator 08:43, 2 Septembrie 2011
Poate dura si cateva luni.
Ati dat date insuficiente, va spun doar ce prevede HG nr. 257/2011.

Nu va primi pensia, va primi doar decizia de pensie. Pensia anticipata si pensia anticipata partiala se pun in plata de la data comuncarii catre casa de pensii a dovezii din care rezulta ca i-a incetat calitatea de asigurat.
va multumesc pentru raspunsuri
mama mea ar fi dorit sa stie cate luni va sta fara nici un venit intre ultimul salar si prima pensie; asta era dilema.
o zi buna va doresc tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie, activitate in grupa i de munca ionicabotezatu ionicabotezatu Sunt barbat, am 57 de ani, 38 de ani vechime in munca, dintre care 23 de ani in grupa a II-a. Tinand cont de dispozitiile art.52 si 53 din Hotararea nr. ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala - domiciliul in baia mare maruis maruis Buna ziua. Am urmatoarea intrebare legata de Legea Pensiilor: Pentru o persona, de sex feminin, nascuta in 17 decembrie 1955 , care sunt conditiile pentru a ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta mateiiancu mateiiancu sunt nascut in anul 1957 ,am lucrat 31 ani in acelas loc de munca, prin sentinta civila am obtinut perioada :1975-2001 grupa 1 de munca (ord.50/199o) si ... (vezi toată discuția)