avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot rezilia un contract de arenda?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot rezilia un contract de arenda?

buna ziua am ramas si eu cu o mostenire de pamant arabil care este la o asociatie sub contract cu o matuse de a mea care a decedat in 2010. cum pot sa procedez ca sa renunt la contractul de arenda pe care la facut persoana decedata? mentionez ca acum sant propietar pe terenurile acelea dar cei de la asociatie si primarie nu vor sa mi le lase pana nu se termina contractul facut de o persoana care a decedat va multumesc pt ajutor cu pasii care trebuie sai urmez
Cel mai recent răspuns: sammyy55 , utilizator 18:51, 17 August 2011
Sa inteleg ca ati finalizat succesiunea dupa matusa? Ati prezentat un certificat de mostenitor Primariei?
In primul rand, cititi contractul de arendare, inclusiv clauzele finale, de incetare ale acestuia.
In mod normal, contractul de arendare inceteaza prin moartea unei parti, adica a matusii in speta, prin expirarea termenului contractului si prin instrainarea bunurilor agricole arendate prin acte intre vii.
multumesc da am terminat taxa de succesiune din ianuarie am deschis rol la primarie pe numele meu dar nu am contractul de arendare iar cei de la primarie spun k nu il au si ei nu se baga ca nu e de datoria lor sa-mi dea contractul sau copie.Cei cu asociatia spun ca ei nu renunta la contract si cei de la primarie nu vor sami dea pt suventie pt ca este pamantul sub contract ce fac in acest fel de unde sa incep k cei de la primarie in frunte cu primarul ridica din umeri si spun k nu au ce-mi face
Incercati sa faceti rost de o copie a contractului fie de la Primarie, fie de la Consiliul Local. Din cate stiu la una din aceste institutii se inregistreaza cu un nr. de ordine, ar trebui sa il aiba in arhiva.
da este la primarie unul la asociatie unul si la matusea mea trebuia sa fie unul dar eu nu l-am mai gasit in casa dupe inmormintare iar cei de la primarie si consiliu nu vor sa mil dea sub motivul k nu e atributia lor sa caute contracte vechi am vrut sa trimit ceva scris la sediul asociatiei dar nimeni nu stie adresa asociatiei
dati in judecata primaria la tribunal sectia contencios administrativ pe motiv ca refuza sa va elibereze acel contract. insa inainte trebuie sa faceti cerere scrisa la primaria unde sa solicitati acel act.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract arenda bkk bkk Buna ziua,am si eu o intrebare.in anul 2010 am incheiat un contract de arenda pe o suprafata de 6 ha teren arabil,in momentul preluarii terenului acesta era ... (vezi toată discuția)
Arendatorul a decedat, arendasul a renuntat la teren, cum fac contract de arenda inainte de a fi mostenitor Mirceati Mirceati Am o matusa care avea pamant in arenda pana in 2024, care a decedat. Arendasul a decis sa renunte la prelucrarea pamantului si a cedat terenurile altei firme. ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu contractul de arenda cand arendatorul decedeaza'? constantin90 constantin90 buna ziua.ma confrunt cu o prolema si o sa incerc sa o explic cat mai detaliat poate ma ajuta cineva.aveam doi vecini care erau frati acestia aveau impreuna o ... (vezi toată discuția)