avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arendatorul a decedat, arendasul a renuntat la teren, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arendatorul a decedat, arendasul a renuntat la teren, cum fac contract de arenda inainte de a fi mostenitor

Am o matusa care avea pamant in arenda pana in 2024, care a decedat. Arendasul a decis sa renunte la prelucrarea pamantului si a cedat terenurile altei firme. Notarul afirma ca nu pot deschide succesiunea decat dupa trecerea unui an, dar eu am nevoie sa inchei un contract de arenda. Cum sa procedez odata ce inca nu s-a facut succesiunea? Mentionez ca sunt unicul mostenitor. Sau se poate reduce termenul de un an?
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mirceati , utilizator 22:49, 21 Mai 2019
Este total fals daca notarul afirma ca nu puteti deschide succesiunea decat dupa trecerea unui an. Se face oricand dupa deces. De urgenta schimbati notarul. Fara succeasinea facuta si fara acel certificat de mostenitor nu puteti sa incheiati niciun contract de arenda valabil care sa fie acceptat la primarie pentru a fi inregistrat.
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2019
george-neagu, moderator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa 24 doar_dana doar_dana Sotului meu i-au decedat parintii. Tatal acum 12 ani, iar mama acum 1 an jumate. Pe timpul vietii mamei, pamantul a fost dat in arenda, iar sotul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am mostenit impreuna cu vara mea cateva terenuri ... Cori_C Cori_C Buna seara! Am mostenit impreuna cu vara mea cateva terenuri extravilane. Stiam ca sunt date in arenda de catre bunici iar dupa decesul acestora unchiul meu a ... (vezi toată discuția)
Arenda mostenitori iulian_somitca iulian_somitca Daca nu s-a dezbatut mostenirea un mostenitor poate incheia un contract de arenda? (vezi toată discuția)