avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit neplatit

acum aproape sase ani(dec 2005) am luat un credit de nevoi personale de la [editat] pe care din motive personale nu la-m achitat acum dupa aproape sase ani de zile am primit o scrisoare de la [editat] ca am de plata un debit de ............timp de 5 ani nu am facut nici o plata si nici nu sa putut lua legatura cu mine stiti cumva sa prescris aceea datorie pot sa imi faca ceva acum ? vreau sa o platesc aceea datorie la un moment dat dar vreau sa stiu ce va urma de acum in colo
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 16:21, 18 August 2011
nu are nimeni ce-ti face daca nu ai bunuri sau venituri din care se pot indestula creditorii.cu privire la vechimea datoriei este importanta data la care s-a facut preluarea de la flamingo la [editat].daca e mai veche de trei ( preluarea) ani atunci este prescrisa datoria.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Datoria e cel mai probabil, prescrisa ( dreptul creditorului de a actiona ). Daca nu faceti benevol vreo plata, nici nu au cum sa va oblige .

:offtopic: Va rog, nu mai mentionati denumiri de persoane juridice in mesajele dumneavoastra. Mi-as dori sa cititi regulamentul inainte de a posta. Multumesc
imi cer scuze nu mai mentionez nume .vreau sa va spun ca de 3 ani jumate lucrez cu carte de munca legal in acest timp nu puteau intreprinde executarea silta?iar pana anul trecut am avut o alta adresa in buletin dar la administratia financiara ma gaseau si inca ceva firma de recuperare a preluat datoria de la alta firma de recuperare care aceasta firma de recuperar a preluat de la banca datoria
Nu conteaza prin cate cedari a trecut creditul dvs.. termenul de prescriptie nu este intrerupt astfel.
Daca au stat in pasivitate pana acum ( oricare e acel creditor al dvs) asa sa ramana si pe viitor. Au avut si timpul si posibilitatea sa va execute silit, nu au facut-o, nu va mai pot obliga sa platiti.
Un sfat daca imi permiteti, nu-i luati in seama si nu raspundeti scrisorelelor, ca nu mai scapati de ei
daca este prescris poti sa nu platesti, nu are ce sa-ti faca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu societatea de recuperare tutipida tutipida M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, ... (vezi toată discuția)
Executare silita Danycorason08 Danycorason08 Buna ziua am nevoie si eu de un sfat urgent ptr situatia in care ma aflu . In anul 2007 am facut un credit la o banca adica sotul meu dar apar si eu ca si ... (vezi toată discuția)
Credit la banca akula11 akula11 am facut un credit la o banca in anul 2006 la ING mai precis si datorita unor intarzieri de plata m-am trezit cu o notificare de la sc.Kruk sa ca reprezentant ... (vezi toată discuția)