avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract civil de prestari servicii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract civil de prestari servicii

Buna ziua,
Am si eu o intrebare pentru persoanele mai infomate de pe forum :)
Vreau sa lucrez in tr-o firma de consultanta si ei mi-au spus ca vor sa imi plateasca o parte din salariu pe cartea de munca si o parte printr-un contract de prestari servicii. Pentru a incheia acest contract civil, trebuie neaparat sa fiu PFA?
Va multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri
contractul de prestari servicii poate avea ca prestator orice persoana ,fie ea fizica,fie juridica.
Veniturile din activitati economice( pestari servicii) nu puteti realiza decat ca PFA.
florinturlete a scris:

Veniturile din activitati economice( pestari servicii) nu puteti realiza decat ca PFA.


Activitati economice pot fi prestate fara a fi autorizat ca PFA cu respectarea cerinttelor legale.
Nu e o parere , e o realitate legislativa.

Nu-mi place sa intru in polemici , dar nici sa asist nepasator la o indrumare sau informare neconforma realitatii.

Recomand vizionare postare. Sume neachitate catre membrii sectiilor de votare

Alte lamuriri pentru solicitant le accept pe canal privat.
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
Va rog frumos sa-mi comunicati si mie ,,realitatea legislativa" din Codul Fiscal.
Si eu sunt curios ce fel e activitati economice pot desfasura eu in scopul obtinerii de profit ca simpla persoana fizica...poate ma lamureste si pe mine dl. Ciobotariu....intre timp a aparut ..........OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si familiale..........Art. 1. - (1) Prezenta ordonanta de urgenta reglementeaza accesul la activitatea economica, procedura de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii si regimul juridic al persoanelor fizice autorizate sa desfasoare activitati economice, precum si al intreprinderilor individuale si familiale.Art. 2. - In sensul prezentei ordonante de urgenta, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
a) activitate economica - activitatea agricola, industriala, comerciala, desfasurata pentru obtinerea unor bunuri sau servicii a caror valoare poate fi exprimata in bani si care sunt destinate vanzarii ori schimbului pe pietele organizate sau unor beneficiari determinati ori determinabili, in scopul obtinerii unui profit;
b) Codul CAEN - Clasificarea activitatilor din economia nationala, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 656/1997 privind aprobarea Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, cu modificarile ulterioare;
c) dreptul de stabilire - prerogativa unui cetatean al unui stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European de a desfasura activitati economice pe teritoriul unui alt stat membru prin intermediul unui sediu permanent, in conditii de egalitate de tratament cu cetatenii statului gazda;
d) familia - sotul, sotia, copiii acestora care au implinit varsta de 16 ani la data autorizarii intreprinderii familiale, rudele si afinii pana la gradul al patrulea inclusiv;
e) intreprinzator - persoana fizica care organizeaza o intreprindere economica;

eu vreau sa fie intreprinzator sa desfasor activitati economice in scopul obtinerii de profit...cum pot dl. Ciobotariu Nicolaie? poate dvs. stiti mai bine legile romane decat eu....si paote ma invatati si cum sa o fac aici in Bucuresti....poate stiti....poate sunt deja intreprinzator si eu nu o stiu....nu vreu polemica si legi asa cum am dat si eu... si Ordonanta de urgenta nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 328 din 25 aprilie 2008.

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Constatare si sanctionare contraventie i.i. dan_co dan_co Buna ziua. In cazul in care se intocmeste un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor constatate cu prilejul executarii unui control la o ... (vezi toată discuția)
Pfa sau intreprindere individuala trasnitu mihaela trasnitu mihaela Buna ziua. Am deschis in 2008 un SRL.Nu am cifra de afacere foarte mare.Pana la 1 ian.2010 am platit 3% impozit pe venit.Acum taxele si forfetarul ma ... (vezi toată discuția)