avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract civil de prestari servicii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract civil de prestari servicii

Buna ziua,
Am si eu o intrebare pentru persoanele mai infomate de pe forum :)
Vreau sa lucrez in tr-o firma de consultanta si ei mi-au spus ca vor sa imi plateasca o parte din salariu pe cartea de munca si o parte printr-un contract de prestari servicii. Pentru a incheia acest contract civil, trebuie neaparat sa fiu PFA?
Va multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri
In spiritul celor spuse de colegul Ciobotaru mai exista o prevedere legislativa, respectiv in Legea societatilor comerciale republicata, art. 137 indice 1: "pe durata indeplinirii mandatului, administratorii nu pot incheia cu societatea un contract de munca. In cazul in care administratorii sunt desemnati dintre salariatii societatii, contractul individual de munca este suspendat pe perioada mandatului".
Confundati institutiile juridice! Mandatul (fie comercial sau civil) este un mod de reprezentare a unei persoane fizice sau juridice, si nu conduce la prestarea unei activitati catre mandant nici macar atunci cand este remunerat.

Prestarea unei activitati lucrative pentru o persoana este cu totul si cu totul alta poveste si nu se poate face prin intermediul mandatului pentru simplul motiv ca mandantul ar ajunge sa lucreze el cu el, via reprezentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Constatare si sanctionare contraventie i.i. dan_co dan_co Buna ziua. In cazul in care se intocmeste un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor constatate cu prilejul executarii unui control la o ... (vezi toată discuția)
Pfa sau intreprindere individuala trasnitu mihaela trasnitu mihaela Buna ziua. Am deschis in 2008 un SRL.Nu am cifra de afacere foarte mare.Pana la 1 ian.2010 am platit 3% impozit pe venit.Acum taxele si forfetarul ma ... (vezi toată discuția)