avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general incasare cash
Discuție deschisă în Contabilitate în general

incasare cash

Am o factura emisa catre un client tot persoana juridica.Mi s-a spus ca nu plateste cash pentru ca e ilegal.Este adevarat?Nu stiu ce sa mai cred, plafonul de numerar este de maxim 5000 ron -factura mea nu depaseste 2000 ron.Deci pot incasa de la client o factura prin numerar.Care este adevarul.Va rog un raspuns urgent.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 16:21, 4 Decembrie 2011
Nu plateste cash ca nu vrea, nu ca ar fi ilegal :)
Puteti incasa de la un singur client maxim 5000 lei intr-o zi ca si numerar. Daca valoarea facturii depaseste valoarea de 5000 lei, diferenta se achita de catre acesta prin instrumente de plata bancare.
sau a doua zi,cash,cu alta chitanta
gi_jane2 a scris:

Nu plateste cash ca nu vrea, nu ca ar fi ilegal :)


sau nu-i are (banii):))
magdabarbu a scris:
sau a doua zi,cash,cu alta chitanta


Asta de unde ati mai scos-o stimata doamna? Scriti-ne si noua unde ati citit, ca noi am cam ramas in urma cu legislatia, nu-i asa Liviu? ;)

Alte discuții în legătură

O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)
Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
La o factura 2 chitante? alex.cozma alex.cozma Buna ziua! Am emis factura de 6800 Ron.Intrebarea mea este, pot taia 2 chitante pentru aceasta factura, una de 3000 sa zicem si una de 3800 RON, scriind pe ... (vezi toată discuția)