avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general incasare cash
Discuție deschisă în Contabilitate în general

incasare cash

Am o factura emisa catre un client tot persoana juridica.Mi s-a spus ca nu plateste cash pentru ca e ilegal.Este adevarat?Nu stiu ce sa mai cred, plafonul de numerar este de maxim 5000 ron -factura mea nu depaseste 2000 ron.Deci pot incasa de la client o factura prin numerar.Care este adevarul.Va rog un raspuns urgent.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 16:21, 4 Decembrie 2011
eu la diferenta m-am referit,ce depaseste 5000 ron,se poate plati prin banca,sau cu chitanta,a doua zi,dar ati inteles gresit.
5000 ron,ziua 7 dec,chit nr.1
273 ron,ziua 8 dec,chit nr.2( sau cu op prin banca)
A spus bine Gabriela: a doua zi nu se mai poate incasa cu numerar diferenta ramasa dintr-o factura a carei valoare totala este mai mare de 5.000 lei ci printr-un instrument bancar de plata: cec, ordin de plata, bilet la ordin etc. sau depunand numerar in contul furnizorului la casieria bancii.
magdabarbu a scris:

eu la diferenta m-am referit,ce depaseste 5000 ron,se poate plati prin banca,sau cu chitanta,a doua zi,dar ati inteles gresit.
5000 ron,ziua 7 dec,chit nr.1
273 ron,ziua 8 dec,chit nr.2( sau cu op prin banca)


Imi pare rau am inteles chiar bine ceea ce ati vrut sa spuneti in primul mesaj, dovada ca si in acesta scrieti acelasi lucru, ceea ce este o mare prostie.

Colegul meu, Iulian a explicat mai sus care sunt modalitatile de incasare in cazul unei facturi ce depaseste valoarea de 5000 lei.





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)
Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
La o factura 2 chitante? alex.cozma alex.cozma Buna ziua! Am emis factura de 6800 Ron.Intrebarea mea este, pot taia 2 chitante pentru aceasta factura, una de 3000 sa zicem si una de 3800 RON, scriind pe ... (vezi toată discuția)