avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare; Rectificare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare; Rectificare titlu de proprietate

Am incercat sa intabulez un teren, mostenire de mama mea, care in titlul de proprietate figureaza ca fiind in intravilan.
Cererea de intabulare a fost respinsa cu motivarea: "Conform bazei de date grafice a OCPI ........ amplasmentul imobilului este in extravilan, in acest caz este neconcordanta intre identificatorul cadastral din acte si cel din planul cadastral."
In fapt,din documentarile mele, se pare ca indicativul din titlul de proprietate este format din numarul tarlalei vecine(aflata in intravilan) si numarul drumului satesc(DS) care este trecut ca fiind numarul parcelei.
Va rog sa-mi indicati care sunt caile de solutionare, eventual care este calea cea mai recomandata (cost, timp).
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dumifilote , utilizator 21:58, 17 August 2011
In termen de 15 zile de la comunicarea raspunsului de catre OCPI aveti dreptul sa reveniti cu precizari
Dupa termenul de 15 zile ,in temeiul art 50 din L nr 7/1996,pentru solutionare puteti formula actiune in instanta
In temeiul art 50 din L nr 7/1996 pot depune plangere la OCPI iar acesta trebuie sa inainteze plangerea impreuna cu dosarul la instanta. Corect?
In cazul in care, conform titlului de proprietate, terenul in cauza coincide ca indicatificator cadastral cu drumul satesc si figureaza ca fiind arabil, pot cere primariei sa fiu pus in posesie cu o suprafata echivalenta din acest drum pe care sa o ar si sa o cultiv? Mai mult, fiind in intravilan pot sa o si imprejmuesc?
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
dumifilote, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI, am depus in ... (vezi toată discuția)
Proprietate întabulată peste care ulterior au suprapus o parcelă vecină, parțial în cadastru fără notare în cf Ardelean Gheorghe Ardelean Gheorghe Bună ziua, Prezint mai jos o situație din OCPI și Justiție probabil extrem de rar întâlnită, așadar interesantă. ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI am depus in ... (vezi toată discuția)