In data de 19 iulie am primit urmatorul raspuns de le strasbourg: ,, curtea va proceda in curand la un examen prealabil a cererii dumneavoastra pentru ca aceasta sa fie analizata la una din urmatoarele sale reuniuni. De asemenea, cererea de aplicare a art.41 din regulament va fi supusa presedintelui spre examinare." Fac precizarea ca dosarul meu a fost inregistrat in mai 2010, dar prin hotararea data de instantele nationale mi-au fost incalcate toate drepturile, fiind condamnat nevinovat. Am in jur de 15 incalcari ale drepturilor pe care cado s-a pronuntat in alte cazuri in favoarea celui condamnat, iar situatia mea familiala este grea, avand doi copii minori, iar eu fiind condamnat la o pedeapsa cu executare. Va rog sa-mi spuneti parerea cat credeti ca mai dureaza procesul.
asta am inteles dar intrebarea mea este daca cineva care a avut o cauza solutionata de cedo, si a primit un astfel de raspuns( care cred ca se trimite la toate cauzele intr-o anumita faza a procesului) poate sa-mi spuna cat a mai durat pana la pronuntarea hotararii.
Da, poate trece cativa ani...buni...
Incercati sa solicitati urgentarea solutionarii cauzei deoarece daca aveti jurisprudenta CEDO in acest sens, cazul dvs. ar putea sa nu fie foarte complicat pentru instanta de la Strasbourg...
Jurisprudenta CEDO va poate ajuta enorm.
Insa ma intreb cum de au putut instantele interne sa ignore jurisprudenta CEDO.
Sau nu ati invocat-o in fata instantelor nationale?
am invocat in fata inaltei curti depunand inclusiv copii ale hotararilor cedo si a jurisprudentei nationale, insa unul din judecatori a fost prinprocurorul care mi-a contrasemnat in urma cu 9 ani mandatul de arestare, cand mi-a fost deschis dosarul, iar acest lucru a inceput in momentul cand am castigat un imobil nationalizat intr-o zona cntrala in care trebuia sa-si mute sediul un partid care se afla la putere.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cedo
Statescu
Buna seara! Pentru a te adresa CEDO, printre altele, se spune ca trebuie ca in cursul recursului sa fi aratat incalcarile drepturilor prevazute de catre ... (vezi toată discuția)
Cedo
gabri01
Vreau sa trimit un dosar penal la cedo dar nu stiu care e calea cea mai scurta posibil.Am auzit ca dureaza ani de zile,m-am gandit ca daca il traduc si imi ... (vezi toată discuția)