avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abonament pierdut (furat)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abonament pierdut (furat)

Buna seara, d-nelor/d-nilor. Luna trecuta, mai exact intre 04-08.07.2011, am pierdut cartela (abonamentul) telefonic, pe care-l tineam mai mult de "rezerva", nu era folosit nici de sotie, nici de mine. Am realizat lipsa sa de-abia pe data de 19.07.2011 cand mi s-a emis factura telefonica care continea o suma mare atribuita unor sms-uri catre numere speciale. Am tot sunat la Cosmote, am trimis mail-uri, sa pot vizualiza detaliat factura pentru acel numar. Am reusit de-abia pe la sfarsitul lunii in urma emiterii unei facturii detaliate.
Acel abonament a fost gasit de catre o persoana si a trimis mesaje catre emisiuni de la "taraf tv" si alte posturi de aceasta teapa, plus convorbiri. Am sunat la acel numar, numarul meu, si am reusit si aflu numele persoanei si localitatea, prin diferite mijloace, nespunandui cine sunt. De-abia atunci am blocat apelurile pe acel numar.
A doua zi m-am deplasat la sediul politiei din localitate, Medgidia. Mi s-a spus ca pot depune o plangere si se incadreaza fapta respectiva in categoria "insusire de bun care nu-ti apartine", asa am inteles, dar in localitatea Constanta, acolo unde s-a petrecut nefericitul eveniment, deoarece au trecut mai mult de 15 zile de la aceasta intamplare.
Intrebarea mea este: Unde este cel mai indicat sa actionez? Catre organele de politie sau catre Tribunal sa-mi recuperez acea suma, atata tot, nu vreau nimic in plus, deoarece am desfasuratorul de ultimele 2 facturi si nu este o suma mica.

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:26, 17 August 2011
Este vorba despre infractiunea de insusire a bunului gasit ,prevazuta de art.216 c.pen si sanctionata cu inchisoarea de la o luna la trei luni sau cu amenda.
Recomandarea este sa va constitutiti parte civila cu suma de bani care reprezinta contravaloarea convorbirilor si SMS-urilor de care au beneficiat respectivele persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament cosmote miha_danna miha_danna Buna ziua! am si eu o problema. in 2007 mi-am facut un abonament la cosmote pe numele meu (ma angajasem la un partener cosmote si aveam anumite beneficii) pe ... (vezi toată discuția)
Desfasurator conversatii telefonice lorelena1306 lorelena1306 Stimati domni/doamne, Detin o cartela prepay in reteaua cosmote. Am purtat o conversatie telefonica plina de amenintari si doresc sa aflu cum pot intra in ... (vezi toată discuția)
Neplata factura cosmote simonafeli simonafeli Va rog sa imi dati un sfat legat de neplata facturii cosmote, mi-am facut abonament in urma cu un an la cosmote si am avut timp de 6 luni minute nelinitate in ... (vezi toată discuția)