Buna ziua.
Am contractat un credit pt nevoi personale cu ipoteca in timpul casatoriei, credit care in urma procesului de partaj a fost atribuit fostului sot, in hotararea de expedient fiind mentionat ca fostul sot preia impreuna cu alte bunuri si "creditul ramasa de achitat in suma de 28.000 CHF".
Desi am notificat banca in repetate randuri cu privire la indeplinirea obligatiei de executare a hotararii judecatoresti, aceasta nu vrea sa o duca la indeplinire intrucat fostul sot nu obtine actual venituri necesare indeplinirii conditiilor de eligibilitate.
Mentionez ca fostul sot a achitat pana in momentul de fata ratele scadente la banca.
Efectiv nu stiu cum imi pot rezolva problema, in sensul de a fi modificat contractul de credit printr-un act aditional, pentru ca eu in momentul de fata am calitatea de imprumutat al bancii alaturi de fostul sot (desi am o hotarare judecatoreasca in sensul de a prelua el intreaga obligatie de achitare a creditului), eu fiind in imposibilitatea obtinerii unui nou credit.
Este posibil ca prin deschiderea unui nou proces, banca, in calitate de parat, sa poata fi obligata printr-o noua hotarare judecatoreasca, sa duca la indeplinire hotararea judecatoresca initiala.
De asemenea, as putea chema in instanta fostul sot pentru neducerea la indeplinire a unei hotarari judecatoresti, el neindeplinindu-si o obligatie "de a face" mentionata in hotararea judecatoreasca?
Sau pot anula tranzactia care face obiectul hotararii de expedient dintre mine si fostul sot intrucat el nu si-a indeplinit obligatia asumata prin tranzactie?
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Nu puteti nchema banca in udecata pentru a urmari exclusiv pe fostul sot, deoarece creditul este pe si pe numele dv. Cel mai sigur este sa solicitati desfiintarea rranzactiei intrucit nu isi indeplineste obligatia asumata
Atribuire credit
cristina79
Buna ziua.
Am contractat un credit pt nevoi personale cu ipoteca in timpul casatoriei, credit care in urma procesului de partaj a fost atribuit fostului sot, ... (vezi toată discuția)