Buna ziua.
Am contractat un credit pt nevoi personale cu ipoteca in timpul casatoriei, credit care in urma procesului de partaj a fost atribuit fostului sot.
Desi am notificat banca in repetate randuri cu privire la indeplinirea obligatiei de executare a hotararii judecatoresti, aceasta nu vrea sa o duca la indeplinire intrucat fostul sot nu obtine actual venituri necesare indeplinirii conditiilor de eligibilitate.
As dori sa stiu daca hotararea judecatoreasca investita cu formula executorie ar trebui sa oblige banca sa o execute, eu nemaiavand astfel calitatea de imprumutat, avand in vedere ca reprezentantii bancii sustin ca un contract incheiat intre parti are mai multa forta juridica decat o hotarare judecatoreasca (ceea ce nu cred).
Este posibil ca prin deschiderea unui nou proces, banca, in calitate de parat, sa poata fi obligata printr-o noua hotarare judecatoreasca, sa duca la indeplinire hotararea judecatoresca initiala.
De asemenea, as putea inainta instantei o plangere penala impotriva bancii pentru neducerea la indeplinire a unei hotarari judecatoresti?
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Adresati-va unui executor judecatoresc,cu cerere de executare silita,in temeiul sentintei judecatoresti investita cu formula definitiva si irevocabila.
respectiva hotarare nu ii e opozabila bancii. instanta a hot in privinta partajului intre dvs si fostul sot, in hot nu cred sa fie scris ce are banca de facut sau nu.
sotul dvs ar trebui sa respecte hot si si sa preia creditul si in acte, nu numai fizic. sa aduca alti giranti, coplatitori si alte garantii sau ce impune banca si astfel sa se incadreze.
Nu e vorba de executarea hotararii si nu are vreun sens sa mergeti la executor. Ar fi trebuit acordul bancii pentru a transfera creditul sotului, sau ca acesta sa indeplineasca conditiile de creditare ale bancii. Trebuie vazut cum suna hotararea, dar contractul de creditare nu este anulat prin hotarare.