avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Neexecutarea unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Executare silită

Neexecutarea unei hotarari judecatoresti

Buna ziua.
Am contractat un credit pt nevoi personale cu ipoteca in timpul casatoriei, credit care in urma procesului de partaj a fost atribuit fostului sot.
Desi am notificat banca in repetate randuri cu privire la indeplinirea obligatiei de executare a hotararii judecatoresti, aceasta nu vrea sa o duca la indeplinire intrucat fostul sot nu obtine actual venituri necesare indeplinirii conditiilor de eligibilitate.
As dori sa stiu hotararea judecatoreasca investita cu formula executorie ar trebui sa oblige banca sa o execute, eu nemaiavand astfel calitatea de imprumutat, avand in vedere ca reprezentantii bancii sustin ca un contract incheiat intre parti are mai multa forta juridica decat o hotarare judecatoreasca (ceea ce nu cred).
Este posibil ca prin deschiderea unui nou proces, banca, in calitate de parat, sa poata fi obligata printr-o noua hotarare judecatoreasca, sa duca la indeplinire hotararea judecatoresca initiala.
Va multumesc anticipat pentru ajutor!

Cel mai recent răspuns: cristina79 , utilizator 01:25, 2 Iulie 2011
tu vrei sa pui in executare hotararea instantei si sa obligi sotul la plata?

banca e creditor de rangu I adica are ipoteca asupra imobililui ipotecat si oricand il poate executa silit.
Este problema bancii nu a dv. Depuneti la banca sentina definitiva si irevocabila .
Am depus la banca sentinta definitiva si irevocabila, investita cu formula executorie.
Insa aceasta nu opereaza in baza lor de date pe motiv ca sotul nu are venituri eligibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pt neducerea la indeplinire a unei hotarari judecatoresti cristina79 cristina79 Buna ziua. Am contractat un credit pt nevoi personale cu ipoteca in timpul casatoriei, credit care in urma procesului de partaj a fost atribuit fostului ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a executa o hotarare judecatoreasca cristina79 cristina79 Buna ziua. In anul 2007, in timpul casatoriei, am contractat un credit bancar pentru nevoi personale cu ipoteca (garantat cu apartamentul fratelui fostului ... (vezi toată discuția)
Neducere la indeplinire a unei hotarari judecatoresti cristina79 cristina79 Buna ziua. Am contractat un credit pt nevoi personale cu ipoteca in timpul casatoriei (garantat cu apartamentul fratelui fostului sot), credit pentru care a ... (vezi toată discuția)