avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită intarziere investire judecatoreasca
Discuție deschisă în Executare silită

intarziere investire judecatoreasca

Daca am o investire judecatoreasca pe care trebuia sa o pun in aplicare si au trecut aproape trei ani,pot sa mai fac acest lucru? Nu stiu termenul de prescriere.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 10:04, 18 August 2011
Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, iar in cazul titlurilor executorii emise in materia drepturilor reale imobiliare in termen de 10 ani. Dupa implinirea termenului de prescriptie orice titlu isi pierde puterea executorie (art.405 Cod procedura civila).
Este vorba de un teren,deci termenul de prescriere este de 10 ani?Imi puteti da nr.legii si articolul? Si-mi puteti deasemenea spune daca pot merge acum la executor ca sa-mi recastig dreptul la teren?
Textul de lege vi l-am indicat deja : art.405 Cod procedura civila.
Daca aveti hotararea investita cu formula executorie, va puteti adresa oricand unui executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen wap54 wap54 Ce valabilitate, cat timp de la investirea unei hotarari ca executorie are acest caracter? una an, doi....cand devine fara valoarare de la investire? (vezi toată discuția)
Executari silite Tinu21 Tinu21 Va rog mult,explicati-mi termenii,nu sunt de specialitate,pot dpar sa banuiesc intelesul din urmatorul text,tot de pe siteul d-voastra \\"\\\\"Potrivit ... (vezi toată discuția)
Prescriptia datoriei emil6702 emil6702 Prescriptia dreptului de actiune pt recuperarea unui debit decurge de la data eliberarii ultimei facturi sau de la data cand aceasta este scadenta? Va ... (vezi toată discuția)