in 26 feb 2008, am depasit viteza undeva un camp unde era restrictie de viteza de 50 km/h, (aveam 115 km/h) mi s-au dat 200 lei amenda, pe care am a
chitat-o, si 90 de zile suspendare.
am depus contestatie, nu am castigat si din 24.06.2008 hotararea judecatoreasca a devenit definitiva si irevocabila.
nu mi-am ispasit pedeapsa de 120 de zile de suspendare, deoarece tot timpul asta permisul a fost asupra mea, va rog sa-mi spuneti dupa cat timp voi putea iarasi circula fara griji pe drumurile publice.
va multumesc
La perioada de 120 zile de suspendare, se v-a adauga un plus de 30 zile pentru ca nu ati predat permisul la ghiseu. Dar avand in vedere ca totul s-a intamplat in 2008 si acum suntem in 2011, puteti circula linistit pe drumurile publice.
sa inteleg ca fapta mea s-a prescris?
totusi acum o sapatamana am primit un plicde la poplitia de pe raza judetului unde s-a petrecut fapta, pentru care nu am semnat nimic, (probabil postasul a semnat in locul meu)in care ma anunta ca permisul meu se suspenda din data de 13.08.2011, deoarece eu nu am predat permisul pana la aceasta data...???cum e posubil asa ceva?de ce au stepatat atatia ani sa-mi trimita asta?stiam ca fapata se prescrie in cel mult 3 ani...
am un prieten care a omorat o persoana la 10 m de trecerea de pietoni si i s-a prescris dupa 6 luni..... nu mai inteleg nimic
In mod normal in 6 luni se prescrie orice contraventie. V-a sfatuiesc sa dati o fuga pana la politie sa intrebati ce se intampla si apoi sa reveniti la discutii. Stiu ca se adauga o luna in plus la "pedeapsa" daca nu predati permisul dar imediat atunci nu dupa 3 ani.
Am impresia ca se judeca putin anapoda acest eveniment. El s-a produs in febr. 2008 dar toata aceasta perioada permisul a stat asupra dv. , deci nu ati indeplinit cerinta instantelor. Deci hotararea instantei din cate am inteles devine efectiva deabia acum. Si atunci dv aveti drept de conducere deabia in noiembrie 2011. Faceti singur calculul.
Exista 1001 de modalitati de a va prelungi perioada de suspendare pentru ca nu ati executat hotararea instantei .Va rog sa ma credeti ca nu glumesc atunci cand va spun ca politia va fi cu ochii pe dv si mare minune daca veti scapa.