sal.... am contestat un proces-verbal in instanta si am pierdut, si nu am fost in 15 zile de la motivare sa predau permisul de coducere ce ce intampla???? dela politie nu am primit nimic....pot sa circul???????
Potrivit art. 121 alin. (1) din OUG 195/2002R privind circulatia pe drumurile publice In cazul in care instanta investita cu solutionarea cauzei a respins plangerea contravenientului impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, sanctiunea contraventionala, inclusiv cea complementara, isi produce efectele dupa data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti si expirarea valabilitatii dovezii inlocuitoare a permisului de conducere., iar potrivit art. 86 alin. 2 din din acelasi act normativ Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Daca nu ati predat permisul in termen de 15 zile de la pronuntare, cand il veti preda, perioada de suspendare se mareste cu inca 30 de zile. Trebuie sa asteptati sa-l recuperati si abia apoi sa circulati
Daca nu l-ati predat in termen acum veti mai suporta o prelungire cu inca 30 de zile, termen care se va prelungi cu inca 30 de zile pt fiecare perioada de intarziere. Oricum daca veti continua sa circulati intrati sub incidenta penalului adica veti fi deferit justitiei pt conducere fara permis.
vad ca dumneavoastra sunte-ti "consultant asig.''...de unde stiti dumneavoastra????/ si daca ar fi asa c-a dum. de cand se pune suspendarea????????? daca pentru faptul ca nu l-am predat mi se da o pedeapsa de 30 zile , cum mai este penal??/
Daca veti conduce cu permisul suspendat comiteti o infractiune. Daca veti fi prins.. " persoanei careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda ".