codrinioan a scris:
acum ceva timp am parcat pe contra sens mi sa suspendat permisul le 3 luni am facu contestatie mi,a dat permisul inapoi acum 2 luni mi,a venit o citatie sa predau permisu in timp de 5 zile si nu l,am predat si acum 2 saptamani m,au oprit in trafic si m,au gasit ca coduc cu permisul suspendat mi,au luat declaratie eu le.am zis ca nu am stiut nimic de acea citatie in care trb sa predau permisu pt ca harti de la posta a semnato alt cineva nu eu personal
1. ce vreti sa spuneti cu "parcare pe contrasens"?
pentru parcare
nu se suspenda permisul de conducere.
2. singura prevedere din regulam.de aplic. a oug 195 (hg1391) in care se precizeaza termenul de 5 zile de la comunicare pentru predarea permisului de conducere este art. 209-(1). daca se pierde procesul si nu ati predat permisul in termenul de 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a hot. judecatoresti nu veti primi nicio instiintare de la politie deoarece art. 118 -(4) din oug 118 prevede ca
sunteti obligat sa il predati.
3. faptul ca nu ati semnat dvs. pentru primirea instiintarii nu va absolva de raspundere. in plus relatati ca aveti cunostinta ca pentru primire a semnat altcineva ceea ce presupune ca aveti cunostinta cine este persoana respectiva. persoana banuiesc ca este cineva din familie pentru ca altfel factorul postal nu are voie sa predea o recomandata decat persoanei indicate in instiintare, eventual cuiva din familie care detine cartea de identitate sau o copie. in caz contrar factorul postal este obligat sa predea recomandata la posta unde se pastreaza timp de 10 zile lasand in cutia postala un document prin care sunteti instiintat despre recomandata si termenul de ridicare de la posta.
Art. 209. – (1) La cumulul a cel putin 15 puncte de penalizare, serviciul politiei rutiere din judetul care are în evidenta conducatorul de autovehicul comunica acestuia, în scris, în termen de 10 zile de la data înregistrarii în evidenta a ultimelor puncte de penalizare, sanctiunea contraventionala complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, precum si obligatia de a se prezenta la sediul politiei rutiere, în termen de 5 zile de la primirea înstiintarii scrise, pentru a preda permisul de conducere.
Art. 118 -(4) În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.