avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Valorificare stagiu realizat in sistemul public de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Valorificare stagiu realizat in sistemul public de pensii

Sunt pensionar militar cu stagiu complet, pensia mi-a fost recalculata si o primesc de la casa de pensii sectoriala (M.Ap.N). Dupa intrarea in pensie am mai lucrat in sistemul civil inca 5,5 ani, pentru care mi-a fost emisa de catre Casa de pensii teritoriala (Mun.Bucuresti Sect,.2) o decizie pentru stabilirea unei pensii de 64 lei care mi se trimite cu talon separat de cel primit de la M.Ap.N. In acest caz, existand numai un singur sistem de pensii, cum pot cumula cele doua pensii?, Carei Case de pensii trebuie sa ma adresez ? Ce documente trebuie sa prezint ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:12, 20 August 2011
:) Nu se pot cumula, vi s-au stabilit drepturile de pensie inainte de a intra in vigoare Legea nr. 263/2010.

Perioada lucrata in sistem militar a fost valorificata in propriul sistem si primiti o pensie de acolo. Perioada lucrata in sistem civil a fost valorificata potrivit art. 194 din Legea nr. 19/2000 si primiti drepturi de pensie si din sistemul public. In Legea nr. 263/2010 nu exista o prevedere potrivit careia celor carora li s-au stabilit drepturi de pensie in militar + civil anterior intrarii in vigoare a acestui act normativ, sa li se recalculeze aceste drepturi si sa se emita o singura decizie de pensie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare si adaugare stagii de cotizare dupa pensionare poenaru12 poenaru12 Buna ziua, ma numesc Poenaru Costica si as dori raspuns la problema mea: (adresa de E-mail :costicapoenaru@gmail.com.) -Sunt pensionar militar trecut in ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei militare ContSters149028 ContSters149028 Prevederi - [i] Hotararea nr. 257 din 20 martie 2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie mihalceasandel mihalceasandel Buna ziua ! Dupa 18 ani lucrati ca militar activ,am parasit sistemul pensionandu-ma anticipat. In perioada 2003 - 2013 am lucrat legal la o companie ... (vezi toată discuția)