avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs semnat de avocat fara imputernicire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs semnat de avocat fara imputernicire

Intr-un recurs la ordonanta presedintiala, este suficient ca recursul, respectiv, motivele de recurs depuse separat sa fie semnate doar de catre avocatul recurentului, cel care a fost imputernicit doar in prima instanta?

Mentionez ca la recurs acel avocat nu mai reprezinta partea, si deci nu are imputernicire in acest sens, actele nefiind semnate de catre recurent. Sau recurentul avea obligatia sa semneze recursul? Am citit Art. 69 C. proc civ care spune ceva in acest sens dar nu sunt sigur ca inteleg bine daca se refera la aceasta situatie.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:44, 19 August 2011
Avocatul poate declara recurs in favoarea partii pe care a reprezentat-o in prima instanta, chiar fara un mandat expres din partea ei. Problema care se pune, daca acel avocat nu se prezinta la sustineea recursului este daca partea isi insuseste sau nu acel recurs. Daca dvs sunteti de acord cu recursul formulat, veti preciza in fata instantei ca va insusiti acel recurs si il sustineti, dupa care instanta va proceda la judecarea recursului. Daca nu sunteti de acord cu recursul precizati acest lucru in fata instantei, si acel recurs se va respinge.
Vreau doar sa precizez ca eu sunt intimatul, nu recurentul, interesul meu fiind ca acel recurs sa fie respins.
Daca partea pentru care s-a declarat recurs nu il insuseste, si nici nu se prezinta un avocat care sa il reprezinte solicitati respingerea recursului.
Are aceasta posibilitate la orice moment pe durata derularii recursului, sau exista cumva limitari in ceea ce priveste insusirea? Au trecut deja doua termene in care recurentul a solicitat, pe rand, amanare pentru angajarea unui aparator, respectiv AJG, dar instanta nu i-a pus in vedere sa isi insuseasca sau nu recursul.
Lipsa semnaturii poate fi remediata oricand, iar din moment ce recurentul a solicitat aceste amanari si i s-au acordat, inseamna ca si-a insusit si continua actiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadru procesual maria1956 maria1956 Buna ziua ma numesc Ungureanu si chemarea in judecata impotriva, autoritatii pentru restituirea proprietatilor am semnat-o in numele meu si al celorlalti ... (vezi toată discuția)
O exceptie poate fi invocata direct intr-o cale de atac, fara a fi insa dezvoltata in scris ca si motiv al respectivei cai de atac ? Victor Mihai Ciobanu Victor Mihai Ciobanu Intr-un lititgiu de munca, salariatul a fost reprezentat la fond prin avocat, fara ca acesta sa faca dovada calitatii de reprezentant. Cererea a fost semnata ... (vezi toată discuția)
Urgent! simo79 simo79 Buna ziua , Daca o cerere de recurs este redactata de un avocat,mandatat doar ca sa o redacteze,aceasta trebuie sa fie semnata si de recurenti? Va rog sa ma ... (vezi toată discuția)