avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie sau alta forma pentru copii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie sau alta forma pentru copii?

Buna ziua,

Am doua terenuri pe care as dori sa le dau copiilor(doi).
Imi puteti spune care ar fi forma cea mai ieftina ca acestia sa intre in posesia lor?
Donatie,vanzare sau altceva?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 09:47, 21 August 2011
Daca sunt de valori aproximativ egale si nu mai aveti alti copii in afara celor 2 atunci puteti transfera proprietatea prin acte de donatie, in caz contrar e indicat sa intocmiti contracte de vanzare cumparare.
Donatie, scutita de impozit in acest caz. Daca sunt apron egale ca valoare si sunt doar cei doi copii, sa fie scutite de rapport si sa amintiti in fiecare act ca celalalt copil a fost si el gratificat cu un alt bun imobil de aceeasi valoare.

Daca doriti sa va impartiti toata averea celor doi copii ai dvs si sunt singurii puteti face o imparteala de ascendent care isi va produce efectele la moartea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire avere prin acordul partilor lucit lucit Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: Parintii traiesc. Ei au o casa cumparata impreuna in care locuiesc, iar tatal are alte 2 case si terenuri la tara, ... (vezi toată discuția)
Impartire avere inainte de casatorie Mariralu Mariralu Buna ziua si Hristos a Inviat ! Am o nelamurire, m-au \"inundat\" prea multe pareri fara sa fie argumentate cu baza legala, asa ca m-am decis sa apelez ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie vasile2013 vasile2013 Care solutie este mai avantajoasa financiar pentru a lasa bunurile celor 2 copii in cote egale? Contractul de donatie sau cel de vanzare cumparare? Bunurile ... (vezi toată discuția)