avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de furt

Buna ziua,
Sa incep,intr o zi prietena mea se afla in fata blocului ei.Acolo se aflau mai multi copii cu varste de maxim 13 ani.Toti o cunosteau pe ea si se intelegeau bine cu ei pana cand unul avea un lantisor de aur rupt/desprins nu stim ce iar prietena mea ia spus sa aiba grija sa nu l piarda si sa dus si i la pus la gat din nou ca sa nu l piarda.Toata bune pana cand seara vin parintii la ea acasa si o acuza ca a furat lantisorul , ca o sa ajunga la scoala de corectie bla bla.Prima data intrebat copilul a recunoscut ca a simtit lantisorul si ca la avut la gat nu ca la furat , apoi dupa ce sa dus acasa cu o mama agresiva si a schimbat brusc ideea si a zis ca la furat.Apoi intervin eu , ma cunosteam cu tatal copilului respectiv ma chemat acasa la el si ma tot tachina sa i spun prietenei mele sa lase lantisorul in posta ca nu se ajunge la politie ,eu satul sa tot i spun ca nu a luat nimeni nimic am plecat.Tin sa mai spun ca nu era nici un martor care sa se poata spune ca la furat dar nici ca la pus la gat.Doar marturia unui copil de 7 ani care sub presiunea pusa de parinti spun ca ei ,normal.Eu am fost de fata cand copilul a zis ca il avea la gat dupa care a plecat si apoi dupa discutia cu parintii ca la furat.
Ce e de facut ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:35, 24 August 2011
Nu stiu daca mai apucati sa mi raspundeti dar as dori sa stiu daca la citatie e posibil sa se puna presiune , ce ar trebui facut si anume daca e posibil sa se spuna ca a fost furat lantisorul desi nu a fost asa doar pe motivul ca parintii au presupus ca a fost furat.
Dvs , nu aveti nicio calitate sa depuneti plangere , in cel mai bun caz , dupa infirmarea unei eventuale plangeri penale formulate impotriva prietenei dvs , prin scoaterea acesteia de sub urmarirea penala , aceasta poate depune , la randul sau , plangere penala pentru denuntare calomnioasa.
Dvs , nu aveti calitatea sa ii reprezentati interesele , dar in orice caz , puteti merge sa depuneti ca martor in favoarea prietenei dvs , mai ales daca cunoasteti adevarul.
Am fost a dat declaratie , pe mine nici nu a vrut sa ma bage in seama respectivul politai dar dupa ce am apurat ca martor in declaratie mi a luat si mie.Curios ca tot spunea sa dea lantisorul ca e mai bine desi tot ii explica ca nu l a luat ea.Pana la urma a ramas asa si ne ameninta ca face ancheta si ca o sa fie nasol daca mintim sau ceva de genul.Acum asteptam
Salut ,asta cu "amenintarile" de ancheta e o "pacaleala " el oricum e obligat sa o faca ,daca spuneti adevarul n-o sa aveti nici o problema.Succes.B-)
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
dan_sur_cr, utilizator
Daca ati declarat adevarul , indiferent de amenintarile politistului , nu veti avea probleme , dar daca declaratia data de dvs , a avut ca scop ocolirea adevarului pentru a va apara prietena ,situatia dvs juridica poate capata conotatii penale (intocmirea unui dosar penal pentru infractiunea de marturie mincinoasa-art.260 c.pen.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt cosminarchip cosminarchip buna ziua.am si eu o problema.am locuit cam 5 luni cu mai multe persoane intr un aprtament de 4 camere....apartamentul a fost inchiriat in prealabil de 1 ... (vezi toată discuția)
Amenintari si injurii obscene prin telefon myky.myky27 myky.myky27 Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat. Am fost acuzat pe nedrept ca am adresat injurii obscene si amenintari prin telefon unei doamne. Ea a depus ... (vezi toată discuția)