Buna ziua! Vin sa va cer sfatul intr-o anumita privinta: anul acesta - 2011, viitoarea mea sotie va achizitiona un apartament, prin credit bancar, credit cu ipoteca pe acel apartament. Anul viitor, in 2012 ne vom casatori. In mod normal acest apartament este proprietatea ei, ca bun dobandit inaintea casatoriei, deci nu va deveni bun comun. Mai mult este si grevat de ipoteca pe care ne-o impune banca (tin sa precizez ca nu exista posibilitatea sa fim amandoi cocreditori). In consecinta, ce posibilitati avem pentru a trece apartamentul in proprietate comuna in viitor? Refinantarea creditului dupa o anumita perioada, pe numele amandurora este o varianta posibila? Sau care ar fi variantele?
Va multumesc anticipat! O zi buna!
Am inteles. In cazul acesta, revin cu intrebarea incipienta, mai este vreo posibilitate de a deveni coproprietari ai imobilului, dupa data incheierii casatoriei (in afara de varianta conventiei matrimoniale)?
-Inainte de casatorie va poate vinde o cota cu acordul creditorului ( daca mai tarziu va incadrati sa luati credit.. refinantare.. sau cum veti conveni cu banca)
-Dupa casatorie.. va poate dona, dar tot cu acordul creditorului, iar donatia intre soti e revocabila
-Cred ca si pt conventie, sotia are nevoie de acordul creditorului.. iar, dupa minim un an, sotia se poate razgandi si sa schimbati acea conventie.
- Cel mai bine ptr dvs ar fi fost sa puteti cumpara acum pe cote parti.
Chiar daca nu veti reusi sa faceti nimic din toate astea, veti avea un drept de creanta pt perioada in care veti plati rate in timpul casatoriei. Dreptul asta, va trebui insa, dovedit