avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj II
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj II

Buna ziua!
Doresc sa stiu cum poate evoula un Partaj daca sotul munceste in strainatate ; mentionez ca divortul se va pronunta in curand iar eu voi deschide actiunea de Partaj !
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: crezzulina , utilizator 14:51, 18 August 2011
Actiunea in partaj putea fi un capat de cerere accesoriu la actiunea de desfacere a casatoriei. Chiar daca actiunea de divort se va finaliza se poate introduce, pe cale separata, o actiune in partaj, care este imprescriptibila, si pe care va trebui sa o timbrati la valoarea pe care o estimati privind bunurile supuse acestei actiuni. Faptul ca, sotul este in strainatate nu impiedica desfasurarea procesului civil, poate fi reprezentat de catre un avocat.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul sotilor este prescriptibil? Cristianna Cristianna Buna seara!Stiam ca actiunea in partaj nu se prescrie.Avem o ruda care a divortat si i-a spus cineva ca daca nu actioneaza in 3 ani i se va prescrie acest ... (vezi toată discuția)
Divortez ramy_cara ramy_cara Buna ziua! In cererea de divort pe care o formulez, fiind de comun acord cu sotul, pot sa introduc si modul de partaj asa cum ne-am inteles? In aceiasi cerere, ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj mancipri mancipri speta . sotia introduce actiune de divort . cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului ( consum excesiv de alcool , agresiv ). nu cere partajul . ... (vezi toată discuția)