avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita PFA
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita PFA

Am un credit neplatit de 35000 ron care a ajuns la o firma de recuperare . Nu am girat cu bunuri doar cu buletinul.In perioada in care am luat creditul eram angajat la o soc. comerciala. Acum am un PFA cu care lucrez si care nu are datorii la finante sau in alta parte.PFA-ul are ca si bunuri o masina si aparatura.Va rog sa-mi spuneti daca voi ajunge la executare silita pentru credit atunci PFA-ul va fii afectat in vreun fel? voi pierde bunurile ce apartin PFA-ului? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:45, 19 August 2011
Da, se poate ajunge chiar si la sechestrarea / vanzarea lor.
Sunteti sigur? PFA-ul este inregistrat la Camera de comert si la finante ca si o societate comerciala si plateste taxele la zi
PFA nu este SC, practic persoana fizica este proprietara tuturor activelor PFA-ului, activele se gestioneaza pe PFA doar din ratiuni fiscale.
Chiar si un SC (partile sociale, nu patrimoniul) poate fi executat, dar acolo lucrurile sunt mai complicate.
Nu sunt un expert in recuperari creante, dar sunt destul de sigur ca patrimoniul PFA poate fi urmarit pentru datoriile persoanei fizice titulare a PFA-ului.
PF si PFA au acelasi patrimoniu, astfel datoriiile persoanei fizice sunt si datoriile PFA si invers. La fel si bunurile. Nu pot fi executate silit bunurile ce fac parte din patrimoniul de afectatiune al PFA, strict necesare desfasurarii activitatii acestei societati
multumesc pentru informatie,o zi buna tuturor

Alte discuții în legătură

Datorii pfa - anaf recupereaza de la persoana fizica datoriile acumulate de pfa? iordan teodor iordan teodor Este legal ca ANAF-ul sa recupereze datoriile acumulate de catre PFA de la o persoana fizica, fara ca PFA-ul sa fie trimis in judecata? Pentru ANAF, PFA-ul si ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica autorizata-patrimoniu de afectatiune amt11 amt11 In cazul in care o persoana fizica constituie un PFA si ii constituie un patrimoniu de afectatiune luand din bunurile personale si creand o masa patrimoniala ... (vezi toată discuția)
Raspunderea pfa in caz de insolventa amuller amuller Buna ziua. As dori sa va rog sa-mi aspundeti la cateva intrebari legate de raspunderea PFA in cazul insolventei. Este posibil sa se ajunga la executare silita ... (vezi toată discuția)