Buna ziua,
Am si eu o intrebare : Sunt actionar unic la o societate comerciala SRL pe care as vrea sa o inchid (nu stiu exact procedurile, dar o sa ma interesez); problema mea este daca trebuie sa existe dividendele in contul firmei.
Va multumesc!
In primul rand, trebuie sa existe o decizie de distribuirea dividendelor. Existenta unui profit in societate nu inseamna ca ele sunt automat dividende si ca i se cuvin asociatului, chiar si unic. Apoi, dividendele nu se pot distribui pana nu se achita impozitul. Deci, daca din contabilitatea firmei rezulta ca societatea a avut profit si deci, are de unde distribui dividende (chiar daca banii au fost scosi din firma si ei nu mai exista faptic, fiind - probabil -inregistrati ca si creditare asociat unic?), intocmiti o decizie prin care decideti acordarea dividendelor, achitati impozitul, si apoi compensati imprumuturile luate din firma cu dividendele pe care ar fi trebuit sa le firma. Eu, asa as face. Asteptati, poate primiti un sfat mai bun din forum, de la un contabil.
Dividende 2011
epsgaba
Se poate stii care va fi prima zi din anul 2011 in care as putea sa imi accesez dividendele corespunzatoare anului 2010? Firma va fi creata anul asta - voi fi ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.