avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

dividende

Buna ziua,
Am si eu o intrebare : Sunt actionar unic la o societate comerciala SRL pe care as vrea sa o inchid (nu stiu exact procedurile, dar o sa ma interesez); problema mea este daca trebuie sa existe dividendele in contul firmei.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
corina_s, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:45, 21 August 2011
In primul rand, trebuie sa existe o decizie de distribuirea dividendelor. Existenta unui profit in societate nu inseamna ca ele sunt automat dividende si ca i se cuvin asociatului, chiar si unic. Apoi, dividendele nu se pot distribui pana nu se achita impozitul. Deci, daca din contabilitatea firmei rezulta ca societatea a avut profit si deci, are de unde distribui dividende (chiar daca banii au fost scosi din firma si ei nu mai exista faptic, fiind - probabil -inregistrati ca si creditare asociat unic?), intocmiti o decizie prin care decideti acordarea dividendelor, achitati impozitul, si apoi compensati imprumuturile luate din firma cu dividendele pe care ar fi trebuit sa le firma. Eu, asa as face. Asteptati, poate primiti un sfat mai bun din forum, de la un contabil.
In momentul lichidarii societatii asociatul unic va primi patrimoniul acesteia. Acesta este considerat venit impozabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare dividende de la societate Mihaela Chivu Mihaela Chivu Buna ziua! Un pompier care a fost asociat unic la o societate comerciala inainte de a deveni pompier, are de luat dividende care s-au distribuit dupa un an de ... (vezi toată discuția)
Dividende - cui i se cuvin? andra10 andra10 As vrea sa va aflu pararea in urmatoarea problema: O societate pe actiuni inchisa a realizat profit atat in 2006 cat si in 2007. La aprobarea situatiilor ... (vezi toată discuția)
Dividende 2011 epsgaba epsgaba Se poate stii care va fi prima zi din anul 2011 in care as putea sa imi accesez dividendele corespunzatoare anului 2010? Firma va fi creata anul asta - voi fi ... (vezi toată discuția)