Buna ziua,
Sunt un utilizator nou al forumului si vrea,in primul rand sa va salut pe toti,cei de aici.
Acum,desigur am si eu o intrebare ,ce trebuie facut in situatia care o voi povestii:bunica mea a ramas vaduva de acum 18-19 ani,a avut o singura fiica,pe mama mea,la fel si bunicul meu.Acum 6 luni,bunica mea a decedat si singura mostenitoare a ramas mama mea,ca ruda de gradul intai,acum noi am vrea sa trecem contractul de vanzare cumparare,pe numele meu sau al fiicei mele.Mai este necesar sa se dezbata mostenirea,repet,a avut un singur mostenitor ca sa putem trece contractul,pe numele unuia dintre noi.Cum este mai bine de facut,pentru ca,cu tot respectul,nu vreau sa intram pe mana unui notar sa ne "usuce" de bani.
Cu respect pentru cei ce au respect.
Descendentii sunt mostenitori sezinari, ceea ce inseamna ca se bucura de drept , de posesia titlului de mostenitor si nu au nevoie , spre a intra in posesia mostenirii, sa ceara eliberarea unui certificat de mostenitor.
La notar veti ajunge oricum pentru vanzare.
Descendentii sunt mostenitori sezinari, ceea ce inseamna ca se bucura de drept , de posesia titlului de mostenitor si nu au nevoie , spre a intra in posesia mostenirii, sa ceara eliberarea unui certificat de mostenitor.
La notar veti ajunge oricum pentru vanzare.
Multumesc pentru raspuns.Sa inteleg ca dezbaterea mostenirii,este necesara numai daca ar mai fii vre-un mostenitor.Pentru ca si mie mi se pare ciudat sa se dezbata mostenirea daca nu exista decat un singur mostenitor.
In concluzie,se poate face un act de mostenire sau cum se numeste.Va rog din suflet sa imi raspundeti,pentru ca sunt nestiutor.
Multumesc si respect.
Apartament
raluiza19
Am si eu o intrebare, tatal meu este decedat de 15 ani, iar el a avut un apartament in care acum locuieste fratele sau. Eu sunt singura mostenitoare a lui dar ... (vezi toată discuția)
Succesiune
dislexic
Mama a 3 frati a decedat in data de 01.10.2005, lasand mostenire o casa cu gradina - 700mp.
La 01.03.2007 au fost platite impozitul, lumina etc doar de catre ... (vezi toată discuția)