avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... utilizarea art. 320 indice 1 cod procedura penala in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

utilizarea art. 320 indice 1 cod procedura penala in cazuri exceptionale

Am si eu o intrebare...care mai mult e o dilema. Sunt avocat si ma aflu in situatia delicata de a apara un client care nu s-a putut prezenta pe tot parcursul procesului penal din motive medicale, existand riscul de a transmite boala, insa la penultimul termen a venit mama acestuia care a expus acest fapt judecatorului, iar acesta din urma, a dat de inteles ca, in conditiile in care la urmatorul termen s-ar face dovada prin acte medicale, am putea sa incercam sa ne prevalam de 320 indice 1.
Am tot stat si m-am gandit incercand sa gasesc un temei legal pt a invoca acest articol, tinand cont de mult am pasit pragul pana la care puteam sa ne prevalam de acest articol, in speta fiind deja administrate si probele.
Desi e consacrat principiul oficialitatii, mi-ar placea sa fiu si eu pe aceeasi lungime de unda cu judecatorul.
Daca ma poate lumina cineva.......va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:03, 18 August 2011
nu există nici un temei legal. dacă judecătorul consideră că se poate judeca în procedura 320 indice 1, după administrare probe, și este de acord cu motivele invocate de inculpat ptr neprezentarea la primul termen, atunci e ok ptr dv-stră, dar nu va fi și pentru instanța de recurs, dacă cineva va ataca sentința.
i-a recomandat bine instanta daca fiul dansei recunoaste ca a savarsit fapta. daca se considera nevinovat nu se poate face aplicarea art 320 indice 1 cod procedura penala.
Daca inculpatul s-a aflat in imposibilitatea de a se prezenta si a anunta instanta incearca sa ii respecte dreptul la aparare.
In caz de recurs se va trimite cauza spre rejudecare daca nu va proceda asa.
Instanta incearca sa rezolve problema din acest motiv.
Ar putea fi vorba de nulitate...
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere dosar penal marcusel marcusel Buna ziua. Am o cunostiinta ce se afla in executarea pedepsei in cadrul penitenciarului, pedeapsa de executat este de 3 ani, inceperea pedepsei a fost facuta ... (vezi toată discuția)
Rejudecare propunere de arestare preventiva ayahuasca ayahuasca credeti ca este posibil ca o instanta de recurs, care solutioneaza recursul inculpatului impotriva incheierii instantei de fond prin care s-a dispus arestarea ... (vezi toată discuția)
Rejudecarea cauzei a persoanei care a lipsit la judecata dar care nu a fost extradata, ci s-a prezentat singura in tara CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Rejudecarea cauzei a persoanei care a lipsit la judecata dar care nu a fost extradata, ci s-a prezentat singura in tara, nu este prevazuta de prevederile art. ... (vezi toată discuția)