avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului

o intrebare care cred ca le-ar interesa pe tinerele mamici...:D. daca esti studenta la zi , la buget, si totodata P.F.A.(persoana fizica autorizata) si ramai insarcinata..:D la calculul indemnizatiei de crestere a copilului se iau in calcul si veniturile pe care le obtii din pfa???:)
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:56, 18 August 2011
Conform oug111/2010,Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului,au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi...


Pentru ca desfasurati activitate ca PFA,dreptul de a beneficia de indemnizatie de cc va este conferit tocmai de realizarea de venituri asa cum rezulta din textul legii ,mai sus prezentat.
In cazul dvs. statutul de studenta nu care niciun rol in obtinerea acestui drept.
Daca erati studenta,dar nu realizati venit,atunci intrati sub incidenta art.2al(5)lit. m
din ordonanta,care specifica ca cele 12 luni pot fi constituite integral si dinperioada in care se frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar si postuniversitar la nivelul studiilor universitare de masterat, organizat potrivit legii, in tara sau intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie maternitate ancamari ancamari Buna seara, as dori sa obtin niste informatii .. sunt o studenta la master, anul 2010 -2011 l-am incheiat insa anul 2011-2012 l -am inghetat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului, mama studenta lakundeya lakundeya Buna ziua! Sunt studenta in anul 2 la o universitate particulara si urmez cursurile la zi si as dori sa stiu daca, in conditiile legii, as putea fi beneficiara ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie andreea0727 andreea0727 buna seara!sunt insarcinata in 7 luni si vreau sa stiu dak pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului sau de vreun ajutor tinand cont k nu am ... (vezi toată discuția)