avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie

buna seara!sunt insarcinata in 7 luni si vreau sa stiu dak pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului sau de vreun ajutor tinand cont k nu am lucrat cu carte de munca inainte sa raman insarcinata dar sunt la postliceala cu plata..se da vreun ajutor daca sunt la postliceala?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:51, 4 Iulie 2012
Daca in ultimile 12 luni anterioare nasterii ati fost/sunteti eleva la o scoala postliceala ,cursuri de zi ,veti putea beneficia de indemnzatie de crestere copil,nu este neaparat necesar sa intrerupeti cursurile scolare insa pt. a beneficia de indemnizatie.
Invatamantul postliceal este asimilat invatamantului preuniversitar.

Cf.art.2al(5)lit mdin OUG111/2010:
(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
........
m) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar si postuniversitar la nivelul studiilor universitare de masterat, organizat potrivit legii, in tara sau intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie maternitate ancamari ancamari Buna seara, as dori sa obtin niste informatii .. sunt o studenta la master, anul 2010 -2011 l-am incheiat insa anul 2011-2012 l -am inghetat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului ContSters171864 ContSters171864 o intrebare care cred ca le-ar interesa pe tinerele mamici...:D. daca esti studenta la zi , la buget, si totodata P.F.A.(persoana fizica autorizata) si ramai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc piti75 piti75 sotia este eleva anul 1 la postliceala acreditata la zi este insarcinata in luna 5 trebuie sa nasca 25 sept inceputul lui octombrie Înainte de postliceala a ... (vezi toată discuția)