avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma radiata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma radiata

Buna ziua,

Societatea angajtoare a fost radiata din Registrul comertului....exista la aceea data un contract de munca in derulare...
Persoana in cauza este intr-o situatie inedita ...
Doreste in instanta constatarea incetarii cim...ITM ...aduce adresa ca acel contract de munca inca este activ...cum poate inceta ..? in noul cod al muncii cim inceteaza de drept in asemenea situatii...in cel vechi nu era asa ...
Instanta pentru a constata incetarea contractului solicita precizarea partii cu care se judeca angajatul...in situatia asta cine e? firma e radiata, asociatul plecat din tara, ITM? Reg comertului ? pe cine poate chema in judecata in aceasta situatie? v-ati mai lovit de asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 20 August 2011
Contractul de munca a incetat la data la care a fost radiat angajatorul. Nu este nevoie de nici o constatare a instanței. O cerere la Reg. Com. prin care solicita starea firmei ( radiata ) va confirma incetarea contractului de munca incepand cu data radierii angajatorului,
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
Constantin A. Z. Ciurel, Consilier juridic
ITM -ul nu este pe post de angajator si , prin urmare, nu are cum sa fie parte in proces. Parte in proces este angajatorul - prin lichidator.
Dar pe vremea vechiului cod al muncii contractul nu inceta de drept in aceasta situatie...
ITM de la sine putere nu poate inceta contractul ...in baza de date REVISAL a lor figureaza ca activ ... omul e acum in instanta ...
Deoarece a fost radiata de reg comertului pt nedepunere bilant, nu e cazul unui lichidator...
Asociatii nu mai sunt in tara ...omul nu isi poate rezolva situatia juridica ...instanta a admis actiunea dar treb mentionat impotriva cui se indreapta omul ....
ITM-ul nu se poate substitui angajatorului , astfel incat sa procedeze la desfacerea c.i.m. in acest caz.
Inainte exista o procedura de acest gen, insa c.i.m. inceta in baza art.55 lit.b C.mun.

V-am spus in actiune se mentioneaza impotriva angajatorului , iar daca a afost lichidator ...atunci chemati angajatorul prin lichidator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract neincheiat, firma lichidata mihincau mihincau Buna ziua. Am o intrebare la dumneavoastra. Am fost in concediu crestere copil pana pe data de 03.02.2015. Intre timp firma la care munceam a lichidat, iar eu ... (vezi toată discuția)
Srl radiat, contract de munca inca activ Kyandra Kyandra Buna ziua, M-am confruntat azi cu o situatie careia nu i-am putut da un raspuns. O persoana s-a prezentat la noi in institutie pentru a depune actele pentru ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim pe perioada concediului de ingrijire a copilului- radierea firmei angajatoare CarmennB CarmennB Buna seara, As dori daca se poate sa aflu parerea dvs in legatura cu situatia de mai jos: Firma la care lucra sora mea inainte de a ramane insarcinata a ... (vezi toată discuția)