avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ma puteti ajuta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ma puteti ajuta?

buna ziua,
socrii mei au cumparat acum 4 ani o casa in comuna pantelimon, acum vor sa o vanda si din curiozitate m-am uitat si eu peste acte. casa are mansarda, dar nu apare nicaieri in acte, unde ma pot interesa daca este totul in regula?
nu asi vrea sa ma duc la primarie sa se autosesizeze daca e ceva in neregula si sa ii bag la cheltuieli
exista un cadastru in care apare doar un dreptunghi drept casa fara compartimentare la interior
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 00:00, 19 August 2011
Ca sa poata vinde va trebui sa existe o documentatie cadastrala completa si sa fie intabulat imobilul. In conditiile in care spuneti ca in documentatia cadastrala e doar un patrat este posibil sa nu fie intabulata casa. Mergeti la biroul de cadastru de care apartineti si verificati mai intai daca imobilul e intabulat si daca da, cereti un extras de informare ... ar trebui sa fie descrisa constructia daca e intabulata. In functie de asta o sa vedeti cum procedati in continuare ... eventual reveniti cu detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pod in cartea funciara andrei2005 andrei2005 Buna ziua, Am urmatoarea problema: in 1988 am cumparat o casa acoperita cu caramida in Cluj-Napoca; In contractul de vanzare-cumparare, si in cartea funciara ... (vezi toată discuția)
Intabulare armita armita cat timp dureaza o intabulare pentru o casa cu gradina?am platit topograful de 2 ani si inca nu am nici un rezultat.va rog frumos sa imi spuneti ce e de facut ... (vezi toată discuția)