buna ziua.. supun si eu atentiei persoanelor cunoscatoare in domeniu, urmatoarea speta din cadrul unei primarii de comuna...contabilul isi depunde demisia print- o cerere numita "cerere de demisie si concediu"... efectueaza perioada de concediu conform legii...si ulterior revine la servici..fara a depune nici un alt act ..de renuntare la demisie... este corect?? ..
Se pare ca in acest caz a intervenit o revocare a demisiei tacit ... rezultnd din situatia nempiedicarii salariatului de a-i desfura n continuarea activitatea dup expirarea termneului de peaviz.
Da, este. Pentru ca daca intr-adevar o demisie nu poate fi retrasa fara acceptul angajatorului, de vreme ce acesta l-a primit la munca in continuare dupa termenul ln care acestuia ar fi trebuit sa-i inceteze conrtactul, si nu a facut nici un fel de formalitati pentru a consemna la cel moment incetarea contractului prin demisie, cum poate fi interpretata altfel atitudinea angajatorului decat ca o aprobare a continuarii relatiilor de munca?Asa cum vi s-a raspuns mai sus: salariatul si-a revocat demisia in mod tacit, iar angajatorul, prin atitudinea sa, a admis-o.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Retragere demisie
strumph
Buna ziua.Patronul mi-a cerut sa imi scriu demisia.Mi-am scris demisia la indicatiile lui.Ulterior am hotarat sa imi retrag demisia si sa imi continui ... (vezi toată discuția)