avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Demisie si ulterior revenire in campul muncii
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Demisie si ulterior revenire in campul muncii

buna ziua.. supun si eu atentiei persoanelor cunoscatoare in domeniu, urmatoarea speta din cadrul unei primarii de comuna...contabilul isi depunde demisia print- o cerere numita "cerere de demisie si concediu"... efectueaza perioada de concediu conform legii...si ulterior revine la servici..fara a depune nici un alt act ..de renuntare la demisie... este corect?? ..
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 10:59, 19 August 2011
Se pare ca in acest caz a intervenit o revocare a demisiei tacit ... rezultnd din situatia nempiedicarii salariatului de a-i desfura n continuarea activitatea dup expirarea termneului de peaviz.
probabil ..avand in vedere ca demisionarul s-a intors la servici ca si cum nu si-ar fi dat demisia..dar e corect din pcdvd legal???
Da, este. Pentru ca daca intr-adevar o demisie nu poate fi retrasa fara acceptul angajatorului, de vreme ce acesta l-a primit la munca in continuare dupa termenul ln care acestuia ar fi trebuit sa-i inceteze conrtactul, si nu a facut nici un fel de formalitati pentru a consemna la cel moment incetarea contractului prin demisie, cum poate fi interpretata altfel atitudinea angajatorului decat ca o aprobare a continuarii relatiilor de munca?Asa cum vi s-a raspuns mai sus: salariatul si-a revocat demisia in mod tacit, iar angajatorul, prin atitudinea sa, a admis-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere demisie strumph strumph Buna ziua.Patronul mi-a cerut sa imi scriu demisia.Mi-am scris demisia la indicatiile lui.Ulterior am hotarat sa imi retrag demisia si sa imi continui ... (vezi toată discuția)
Demisie dana manea dana manea Daca mi-am pus demisia mai pot reveni asupra ei? Sunt personal contractual . (vezi toată discuția)
Demisia - termen de prescriptie - urgent silone silone Buna, dragi colegi! Am un salariat care si-a dat demisia si a trimis-o prin posta cu confirmare de primire. Nu stiu din ce motive, nu mai vrea sa plece iar ... (vezi toată discuția)