Salut ,sunt Cristi si am o intrebare pentru voi.Am fost salariat la o societate comerciala pana la data de 01.06.2011.In luna Martie am efectuat 244ore si am fost remunerat pentru 184ore.In luna Aprilie am lucrat 254ore si am fost remunerat pentru 160ore.In luna Mai am lucrat 266ore si am fost remunerat pentru176ore. INTREBARE: cum imi pot primi banii cuveniti pentru orele lucrate si neplatite?
Aveti doua posibilitati care se pot exercita concomitent : sesizare la ITM si/sau actiune in justitie impotriva angajatorului pentru a fi obligat la plata orelor suplimentare.
Actiunea o depuneti la Tribunalul in raza caruia domiciliati si este scutita de plata taxelor judiciare.
Exista si o a treia varianta, puteti sa incercati si o mediere cu dumnealui si poate acolo, constientizand, ca in instanta poate avea probleme mai mari, sa ajunga la un acord cu dumneavoastra. Avantajul ar fi timpul mult mai scurt in care se termina conflictul, proba in instanta ca ati incercat sa rezolvati problema amiabil(in cazul in care nu se ajunge la un acord) si nu in ultimu rand pastrati relatia cu angajatorul pentru eventualitatea in care aveti nevoie de recomandari.
Cum dovediti ca ati efectuat acele ore. Dintr-un calcul aproximativ rezulta ca media ~ este de patru ore pe zi depasire a programului normal de lucru. Maxim 8 puteati sa efectuati conform legii.
Lucram ca paznic, in doua schimburi cu program 16 - 06 luni-vineri ; 12 - 08 sambata ;08 -06 duminica.Exista caietul de poarta si foaia de pontaj si graficul pentru paza unde sunt trecute toate orele lucrate.
Pontaj paznici
anuca_m
cum se calculeaza prezenta la paznici?
orele lucrate in tura 1 sunt considerate ore normale de lucru
orele lucrate in tura 2 sunt ?????????????
orele ... (vezi toată discuția)