avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lege in care defineste marimea unui magazin alimentar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lege in care defineste marimea unui magazin alimentar

Buna ziua,
Sanepidul a venit in control si mi s-a spus ca am prea multa marfa pentru suprafata magazinului. Exista vreo lege in care pot citi asa ceva?
Adica exista o limita ?
De exemplu, pentru o suprafata de 20 mp nu trebuie sa depasesc o anumita cantitate de marfa ?
Mi-au mai reprosat ca tin ambalajele goale afara in curte ( din magazin am o usa care da in curte..).dar sunt ambalaje goale..nu am voie sa le tin in curte ?
De unde pot procura certificatul de instruire profesionala privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena ?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
florentinadaniela, utilizator
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 20:28, 19 August 2011
Daca aceasta institutie a efectuat acest control,oare nu ar fi trebuit sa incheie un proces verbal de control in acest sens in care sa arate ca a constatat aceste abateri aratand si temeiul legal?
da, au scris un PV, in care au mentionat ca este prea multa marfa pentru spatiul respectiv..de aceea vroiam sa stiu daca este specificata in lege suprafata si cantitataea de marfa
Accesul in magazin trebuie proiectat astfel incat sa incurajeze clientii sa intre in magazin.
Numarul si localitatea intrarilor sunt influentate de: marimea magazinului, numarul de lifturi, scari, sisteme de securitate, fluxurile clientilor si de unele particularitati arhitectonice.
Magazinele de mici dimensiuni au o singura intrare pentru clienti si eventual o intrare in spate pentru aprovizionare.
Magazinele cu autoservire au de regula, doua intrari.
Marile magazine au mai multe intrari ce pot fi amplasate pe toate laturile.
Constructiile moderne sunt dotate cu usi rabatabile sau cu celula fotoelectrica sau cu perdea de aer ce impiedica intrarea prafului in magazin, mentine temperatura constanta si permite ccesul liber al clientilor in magazin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie ambalaj edit1948 edit1948 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati in umatoarea problema : La un magazin cu amanuntul se vinde berea impreuna cu sticla. Sticla de bere este un ambalaj ... (vezi toată discuția)
Cum se ține gestiunea unui magazin de papetărie care vinde atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice? mi s-a spus că trebuie să am două gestiuni paulica_67 paulica_67 Am un magazin de papetarie.marfa o vand clientilor numerar, cu bon de casa, iar unor firme o vand cu factura ,pe care o platesc ulterior la trezorerie sau ... (vezi toată discuția)
Consumarea produselor în supermarket înainte să fie achitate poate fi considerată furt? am fost amenințat cu poliția din acest motiv, deși am pus produsul înapoi coș după ce l-am desfăcut Valentim.77 Valentim.77 Bună ziua. Zilele trecute am fost pus intr-o situatie putin jenanta. Eram cu sotia si cu copilul la cumparaturi, celui mic i sa facut sete asa ca am deschis o ... (vezi toată discuția)