avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie apartament

Buna ziua,
as dori sa stiu, daca azi cumpar un apartament cu act de vanzare-cumparare, in cat timp de la cumparare pot sa il donez unei alte persoane? trebuie sa platesc vreo taxa/impozit in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 15:06, 20 August 2011
Buna ziua

Din momentul in care sunteti proprietar si a fost incheiat contractul de vanzare cumparare autentificat, acesta poate fi donat, operatiunea juridica efectuandu-se tot in forma autentica cu rigorile notariale.
Se platesc taxe notariale, ati vazut dvs vreo operatiune juridica sau de alta natura in care sa beneficiati de servicii si sa nu platiti taxe, doar avocat-net ofera prin consultatii sai servicii gratuite, fiecre consultant fiind bucuros ca a putut ajuta solicitantul.

Cu toata stima

Vasile BUTUCARU
Il puteti dona imediat, in aceeasi zi, inscrierea in CF urmand a se efectua concomitent.

In cazul in care donatia nu se efectueaza in aceeasi zi, trebuie sa asteptati intabularea dreptului de proprietate in urma vanzarii/cumpararii, dupa care notarul poate solicita extrasul CF pentru donatie (aproximativ 7 zile)

Pentru donatie veti plati impozitul pe veniturile din instrainarea imobilelor, cu exceptia cazului in care donatia se face unei rude (nu mai stiu exact pana la ce grad de rudenie).
Donatia este scutita de impozit daca aceasta este facuta intre rude pana la grad 3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort/partaj Johnny81 Johnny81 Buna ziua! Eu detin o jumatate dintr-o treime al unui apartament. Sora mea la fel. Tatal nostru 2/3. Totul in urma succesiunii de pe urma mamei noastre. ... (vezi toată discuția)
Donatie/ vz cumparare visinescu visinescu Mama si sora ei sunt mostenitoarele unui teren. Matusa a vandut mamei partea ei de teren. Acum mama mea vrea sa imi doneze mie terenul. Eu sunt unica ... (vezi toată discuția)
Impozit vanare - cumparare cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Eu de curand am obtinut certificat de mostenitor ( apartament cu 2 camere) si vreau sa fac contract de vanzare cumprare tatalui meu si eu sunt ... (vezi toată discuția)