avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordarea indemnizatiei de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordarea indemnizatiei de crestere a copilului

as vrea sa stiu daca voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in cazul in care eu m-am angajat anul acesta in luna februarie , am avut un contract pe perioada de terminata de 6 luni urmat de prelungire cu o alta perioada determinata de 6 luni. Daca contractul meu de munca expira anul viitor la 31.01.2012 si eu voi naste abia in luna la sfarsitul lunii mai ....voi mai beneficia de acordarea indemnizatiei de crestere a copilului timp de doi ani?
ce se va intampla in perioada februarie - mai cand nu voi mai avea contract de munca ? pot sa imi platesc eu contributiile obligatorii? care ar fi aceste contributii obligatorii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:32, 20 August 2011
1. Daca v-ati sters contul mai aveti nevoie de raspunsuri la intrebarile puse? Eu am sa va raspund, totusi.
2. Plata contributiilor nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.
3. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii sau perioade asimilate: somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.
4. Conform datelor prezentate de dvs. va raspund urmatoarele:
- la expirarea la termen (art.56i din Codul muncii) a CIM pe perioada determinata puteti beneficia de indemnizatie de somaj deoarece veti avea 12luni de cotizare la somaj;
- va inregistrati imediat la Agentia de Somaj (sa nu aveti pauza);
- in somaj fiind veti beneficia de concedii medicale, de concediu de maternitate si de CCC;
- certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste;
- cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul;
- toate aceste concedii suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea acestora.
5. Asadar daca respectati ce am spus eu aici veti beneficia de CCC si indemnizatia aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate Bebetz Bebetz Buna ziua, Din luna mai, anul curent m-am angajat pe o perioada determinata de 1 an de zile. Intre timp, am ramas insarcinata si urmeaza sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului ramonasoiman ramonasoiman Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Eu in iulie am terminat masterul si cum nu m-am gasit un job am depus ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Stoicaniuliana Stoicaniuliana Buna ziua. Am lucrat pe o perioada de 4 ani la o firma pana pe data de 3 mai 2016, iar pe data de 15 mai am inceput activitatea la o alta firma pe o perioadă ... (vezi toată discuția)