avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incheiere succesiune-onorariu este legal?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incheiere succesiune-onorariu este legal?

multumesc pentru sfaturi.Pentru eliberare incheiere succesiune dna notar mi-a solicitat 27 milioane.Mentionez ca nu-mi elibera certificat de mostenitor doar incheiere ca nu ne-am inteles in privinta succesiunii,pt a merge in instanta.Am depus cerere si intradevar doamna notar care mi-a trimis raspuns mi-a confirmat ca nu se taxeaza decat daca sa incheiat succesiunea.Tergiversandu-se si timpul trecand am avut discutii contradictorii cu doamna notar chiar si cu acel raspuns de forumul superior.Nu a cedat si totusi ma taxat cu 200 pe o succesiune si 400 pe alta xplicandu-mi vag ca pentru actele intocmite si inca 170 pentru tva(740 in total)-acte care le depusesem eu si 1citatie pt a veni la termen cei 3 mostenitori .Am cedat nervos atunci cand eu aveam raspunsul si fusesem si in audienta la forumul superior si ea inca se intreba daca sa-mi ia suma de 740.sau cea de 27milioane.Am platit totusi cei 740cu toate ca nici aceasta suma nu mi se pare corecta .As dori daca cineva se pricepe la aceste taxe sa-mi explice de se poate intimpla asa.Cum un om simplu care este cu bun simt si ii este rusine sa se duca in audienta nu poate sa cada in cursa in care eram si eu sa cad daca nu era altcineva sa ma invete. Multumesc mult de tot pentru orice raspuns si daca pot sa invete si altii sa nu pateasca ca mine.(Succesiunea este depusa la 1an si1luna si ma amanat 8 luni si doar doua sedinte de intilnire)
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
vioric, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 14:46, 20 August 2011
Daca vi se elibera certificat de mostenitor, probabil plateati 27 de milioane taxe notariale. In acesta suma putea intra onorariul si TVA ul notarului, iar daca succesiunea se dezbatea dupa 2 ani de la deces si impozitul de 1%. Acesta suma se calcula in functie de evaluarea bunurilor din masa succesorala. Pentru bunurile imobile existand o grila de evaluare imobiliara pe Camerele Notarilor Publici, care the cont de zona, starea imobilului, anul de construire, felul terenului, arabil, forestier, pasuni, livezi, intravilan, extravilan...

In cadrul procedurii succesorale, succesibilii pot sa nu se inteleaga cu privire la bunurile ce compun masa succesorala sau la dreptul lor de a mosteni si se pot adresa instantei, suspendand procedure notariala. In acest caz, notarul da o incheiere de suspendare a dosarului, care se pastreaza in arhiva acestuia, cu toate documentele depose pana la acel moment, iar el eliberandu acea incheiere cu care va duceti la instanta, va percepe un onorariu in functie de munca prestata in acel dosar, de numeral de sedinte si termene , citatii, audiere martori. Nu exista o suma fix a sau un minim sau maxim pentru acest onorariu la care se adauga si TVA, el este lasat la aprecierea notarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimentare succesiuni: sunt plimbată între notari din cauza unui certificat de calitate de moștenitor și nu știu cum să rezolv problema Cristi1956 Cristi1956 Pentru a putea dezbate succesiunea dupa sotul meu decedat in urma cu 11 luni imi este necesara suplimentarea unor succesiuni ale acestuia dezbatute in ... (vezi toată discuția)
Mostenire.pentru procesiunea de dezbatere a mostenirii,de la parinti,nou ... Michelle's Michelle's Pentru procesiunea de dezbatere a mostenirii,de la parinti,noi fratii,trebuie sa platim obligatoriu vreo taxa la notar?este legal,sau este la mana notarului sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune victorstanescu74@yahoo.com victorstanescu74@yahoo.com Taxa notariala pentru dezbaterea succesiunii se restituie dacă unul din moștenitori nu se prezintă la nici unul dintre termene? Dacă nu, care este ... (vezi toată discuția)