avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... schmibarea modului de admitere la INM
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

schmibarea modului de admitere la INM

Daca ar fi sa schimbati ceva in admiterea la INM ce anume ati introduce si ce anume ati scoate? :D astept opinii:D
Cel mai recent răspuns: camicris , utilizator 08:36, 24 August 2011
Buna ziua

Foarte buna intrebate te felicit.

Din punctul meu de vedere as oferi cadou o grila fiecarui magistrat din Romania si as avea atata emotie sa vad cate intrebari rezolva corect - sincer cred ca as ramane socat -

Schimbarea ar trebui sa inceapta de la ei, si dupa aceea in functie de cate intrebari rezolva corect sa poata in sfarsit sa conceapa un sistem de evaluare mai obiectiv si cu adevarat real.

Stima.

As organiza niste pre-testari pe centre teritoriale. Chiar nu cred ca merita tarati 3500 de oameni in capitala pt 200 de locuri.
as elimina examenul....bani cheltuiti degeaba...
sa munceasca fiecare in sistem, ca sa vada "cu ce se mananca meseria de jurist", dupa care... concurs pe post...pregatirea profesionala ti-o faci si singur....nu tebuie sa cheltuie statul bani cu tine 2 ani de zile....vrei sa devii magistrat ...ITI ASUMI RESPONSABILITATEA DECIZIILOR!
Este o foarte mare diferenta intre pregatirea pe care o poti face singur ca jurist, mai ales incepator, si pregatirea practica in instanta, pe care institutul ti-o asigura din al doilea an, plus ca nivelul de pregatire pe care ti-l poate oferi INM-ul este net superior. In al treilea rand, si daca s-ar da concurs 'pe post', tot un numar imens de candidati ar fi si tot taxe mari.
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
Zaraza88, utilizator
Zaraza88 a scris:

Este o foarte mare diferenta intre pregatirea pe care o poti face singur ca jurist, mai ales incepator, si pregatirea practica in instanta, pe care institutul ti-o asigura din al doilea an, plus ca nivelul de pregatire pe care ti-l poate oferi INM-ul este net superior. In al treilea rand, si daca s-ar da concurs 'pe post', tot un numar imens de candidati ar fi si tot taxe mari.

:stunned:

pai, atunci hai sa facem "institute" pentru fiecare meserie....orice inceput e greu, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne plateasca statul ca sa invatam meserie.
medicul invata 6 ani si nu-l plateste nimeni, iar in rezidentiat munceste practic degeaba.cu ce este mai presus un viitor judecator?
daca nu ar fi asa de motivant salariul, crezi ca s-ar mai inghesui cineva....???

citeste
[ link extern ] /
si ai sa vezi ce inseamna sa vrei sa ajungi judecator prin alte parti, care sunt mult mai evoluate decat noi
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
camicris, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Candidati la concursul de admitere inm 2009 uniti-va!!! bdm_jus bdm_jus cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare ... (vezi toată discuția)
Este facultatea de drept una spre care ar trebui să mă îndrept? draganemanuel draganemanuel Bună ziua! Numele meu este Emanuel, și aș dori să adresez o întrebare comunității dumneavoastră. Sunt elev în clasa a XII-a la profilul Uman secția ... (vezi toată discuția)
Posibile noi probe la admitere la inm 2011-2012 - incredibil ce vor sa faca! mer_123 mer_123 Acum cateva zile s a afisat pe saitul CSM un anunt privind recrutarea magistratilor pe viitor (aflata in dezbatere publica),probabil va intrebati ce vor sa ... (vezi toată discuția)