avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Banii pentru zilele libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Banii pentru zilele libere

Buna ziua,

Recent mi-am schimbat locul de munca unde am avut activitate timp de 9 luni, conform contractului semnat, aveam dreptul la 2 zile concediu odihna / luna.
Intrebarea mea este : pot sa-i solicit angajatorului banii pentru acele zilele de concediu pe care nu le-am efectuat?
*(inca nu am semnat decizia de incetare al contractului de munca)

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:01, 20 August 2011
Compensarea in bani a co neefectuat este permisa la incetarea raporturilor de munca si plecarea din unitate,in concluzie,sunteti indreptatit sa cereti angajatorului acesti bani.
faptul ca nu ati efectuat concediu, puteti cere bani pentru acesta
~ Conținut șters la cerere ~
Depinde daca mai exista timpul fizic necesar pentru acordarea acelui co,utilizatorul nu a mentionat decat nr. de zile de co cuvenite si neefectuate nu si data incetarii cim.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca cu acordul partilor. cum ramane cu concediul de odihna neefectuat 25 de zile? roberto76 roberto76 Incetarea contractului de munca cu acordul partilor. Cum ramane cu concediul de odihna neefectuat 25 de zile? Imi vor fi platite? (vezi toată discuția)
Co pentru perioada de proba. volodea volodea Am fost angajat cu CIM pe per. nedeterminata, cu per. de proba 90 de zile, din 5.12.2011 pana in 29.02.2012. Am incetat CIM conf. art.31alin(3) din C.M. In CIM ... (vezi toată discuția)
Compensare concediu odihna in bani cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform Codului Muncii, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani doar la incetarea contractului de munca. Dar daca acest CO nu s-a ... (vezi toată discuția)