avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raspundere salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raspundere salariat

Buna ziua! Acum doua luni am accidentat masina de munca! Precizez ca nu sunt angajat pe post de sofer ci ca lucrator comercial! La momentul respectiv nu am semnat nimic si nici nu am facut un proces verbal de constatare. Am fost cu masina la un service auto si au spus ca reparatia e in jur de 2000 de euro. Sefii au spus sa duc masina la bucuresti pentru ca acolo este mai ieftina reparatia. Acum o saptamana am primit o hartie in care scria ca paguba este de 14 000 RON, insa aveam trecute daune care nu existau si care in nici un caz nu puteau fi efectuate de mine, eu am accidentat cupola in partea din spate ( masina este o duba) iar ei au trecut pe deviv reparatii la parbriz. Nu am fost intrebat nimic cu privire la costurile reparatiei, daca sunt de acord. Doresc sa imi asum paguba, insa in suma de 2000 euro care mi-a fost solicitata la primul service. Tin sa precizez ca in perioada respectiva eram in delegatie si lucram 16 ore pe zi, transportam marfa. De asemmenea am martori care pot sa confirme ca parbrizul nu avea nici o defectiune. Am consultat un avocat insa nu a stiut ce sa imi spuna. Cum as putea proceda? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Vasile Butucaru Vasile , Mediator 15:59, 20 August 2011
Puteti efectua o expertiza tehnica extra-judiciara care sa constate pagubele reale produse ca urmare a culpei dvs, iar domnia voastra sa achitati doar cee ce se dotareaza a fi produs din vina dvs exclusiva.
daca veti fi dat in judecata de catre societatea va puteti apara cu acest inscris extrajudiciar care are voloare probatorie.
Totusi in lipsa unui document care sa constate vinovatia dvs sau un proces verbal de constatare a pagubelor, societatii ii va fi foarte greu sa va angajeze raspunderea civila delictuala cat si marimea reala a pagubei.

Instiintatii in scris despre intentia dvs de plata pe cale voluntara anexandu-le si raportul de expertiza tehnica extrajudiciara, dar atentie DACA DORITI SA FACETI ACEASTA PLATA VOLUNTARA GANDITI-NA BINE PENTRU CA UN ASEMENEA FAPT EFECTUAT VOLUNTAR ECHIVALEAZA CU O RECUNOASTERE IN FAPT A VINOVATIEI.

Toata stima

Vasile BUTUCARU

CONSILIER JURIDIC
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza extrajudiciara admisibilitate in instanta victoriada victoriada Nu am gasit nici in jurisprudenta spete legate de expertizele extrajudiciare. Nu stiu in ce conditii o expertiza a unui expert tehnic judiciar desemnat intr-un ... (vezi toată discuția)
Pasibil de dat in judecata de asiguratorul casco draxxx draxxx Buna seara, Sunt persoana fizica si am avut nefericita intamplare de a cauza un accident rutier, fara victime, alantaieri in Timisoara. Motivul pentru care ... (vezi toată discuția)
Problema rca despagubire Danyby Danyby In urma unui accident de la sfarsitul lunii trecute Asirom mi-au oferit urmatoarele variante:(Masina e praf fata, longjeroane strambe parbriz spart capota praf ... (vezi toată discuția)